Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

"Πολλά τα προβλήματα στο χώρο της Υγείας"


Ο χώρος της υγείας έχει πολλά προβλήματα και σε πολλές περιπτώσεις ο πατριωτισμός των γιατρών κρατά όρθια τα δημόσια νοσοκομεία, δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή», η υπουργός Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Σε ότι αφορά τις προσλήψεις είπε ότι ο χώρος της υγείας έχει εξαιρεθεί από το «πάγωμα» λόγω της δημοσιονομικής κρίσης. Τόνισε ότι από τον Οκτώβριο οπότε ανέλαβε στο υπουργείο έχουν γίνει 440 προσλήψεις νοσηλευτών και στον αέρα –όπως είπε- βρίσκεται η προκήρυξη για τους γιατρούς.

Η κ. Ξενογιαννακοπούλου υπεραμύνθηκε του νομοσχεδίου λέγοντας ότι αυτό δίνει ισχυρά κίνητρα στους γιατρούς να πάνε να εργαστούν στην περιφέρεια.

Για τις εφημερίες είπε πως τυπικά έχουν υπογραφεί από το υπουργείο Οικονομικών οι εφημερίες για τον Απρίλιο και τον Μάιο. Επισήμανε ότι ο εξορθολογισμός θα είναι ανά ζώνη και υπάρχει πρόβλεψη οι εφημερίες να καταβάλλονται άμεσα.

Η υπουργός Υγείας, είπε ότι η ολοήμερη λειτουργία του νοσοκομείου θα στηρίξει και την τακτική λειτουργία των νοσοκομείων. Είπε ότι το υπουργείο θα αναδιαμορφώσει τα απογευματινά ιατρεία και επισήμανε πως τα 25 μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας είναι σε θέση να ξεκινήσουν την ολοήμερη λειτουργία.

Επισήμανε πως η ρύθμιση για τις προμήθειες είναι υπέρ του δημόσιου συμφέροντος. Είπε ότι υπάρχει μια μείωση στα υλικά αλλά υπάρχει -όπως είπε- ακόμα πολύς δρόμος μπροστά.
πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: