Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Συνεχείς αναζωπυρώσεις στη Σάμο



Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να ελεγχθεί η πυρκαγιά

Σε τουλάχιστον δύο μέτωπα μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης από την περιοχή του Κοκαρίου και έφτασε μέχρι τα Ρόκια Μυτυλινιών. Επί τόπου βρίσκονται όλες οι επίγειες δυνάμεις, εθελοντές πυροσβέστες και αρκετός κόσμος, που βοηθά στην πυρόσβεση. Απο αέρος επιχειρούν 7 πυροσβεστικά αεροπλάνα, 4 ελικόπτερα και δύο σινούκ.

Απο Αθήνα ενισχύθηκαν και οι επίγειες δυνάμεις, με 80 άντρες της ΕΜΑΚ, ενώ τον συντονισμό έχει ο υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος. Μέχρι στιγμής η κατάσταση φαίνεται ότι ελέγχεται από τις ομάδες πυρόσβεσης, όμως υπάρχουν συχνές αναζωπυρώσεις, λόγω της θερμοκρασίας και των ισχυρών ανέμων.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο Νομάρχης Σάμου, Μανώλης Κάρλας, είπε ότι η φωτιά ξεκίνησε από τρία μέτωπα και δεν απειλεί περιοχή «φιλέτο», ενώ δεν κινδυνεύουν κατοικίες.

Ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας Σάμου, Κώστας Φωτόπουλος, εκτίμησε στο ΣΚΑΪ ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις θα κατορθώσουν εντός της ημέρας να σβήσουν την πυρκαγιά.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν οι φωτιές στην Πάτρα στη θέση Καστρίτσι και στη θέση Μαγούλα, κοντά στο πανεπιστήμιο της πόλης.
πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: