Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

H αλλαγή ξεκίνησε....

Γραφει ο Γρηγόρης Ζωγραφάκης

Τώρα που ο «κουρνιαχτός» των εκλογών κατακάθισε αποκαλύφθηκε το θολό πρίσμα από το οποίο κοίταζαν οι πολιτικοί Αρχηγοί στην αποτίμηση του αποτελέσματος καθώς και ο καιροσκοπισμός τους και η απέλπιδα προσπάθεια να κερδίσουν ψήφους πάση θυσία….
Επί της ουσίας….Ας τα δούμε ανάποδα τα πράγματα….
Ο Πρωθυπουργός θα είχε κερδίσει το «στοίχημα» του ότι η πολιτική που ακολουθεί είναι αποδεκτή από το λαό άρα και νομιμοποιείται στη Κυβέρνηση αν το 81% που ερωτήθηκε δημοσκοπικά απαντούσε ότι τον επηρέασε το δίλλημα που έθεσε ….Τώρα έγινε το αντίθετο άρα η δήλωση του είναι άκυρη….Σύν ότι έχασε το 10% που του απέφερε η φράση «Λεφτά Υπάρχουν» πρίν ένα χρόνο…..
Ο κ.Σαμαράς πανηγυρίζει γιατί μείωσε τη διαφορά(επειδή έχασε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. όμως και όχι επείδη τη κέρδισε εκείνος…. )«Αγνοεί» προφανώς ότι κατάφερε να πάρει ποσοστό μικρότερο από εκείνο που πήρε ο κ. Καραμανλής όταν συνετρίβη πέρυσι…Οπότε η ολική επαναφορά είναι άκυρη….
Το Κ.Κ.Ε. έχει δικαίωμα να πανυγηρίζει για τα ποσοστά του καθώς καρπώθηκε τη διαμαρτυρία αλλά δε σημαίνει αυτό απαραίτητα ότι το 12% περίπου επιθυμεί και το σοσιαλιστικό μετασχηματισμό της κοινωνίας…..Οπότε και η νίκη του Κ.Κ.Ε. είναι διαμαρτυρόμενη και όχι ουσιαστική…..
Ο ΛΑ.Ο.Σ και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. διατήρησαν τα προηγούμενα ποσοστά τους και νιώθουν περήφανοι που δε καρπώθηκαν την αντιμνημονιακή ψήφο….Δικαίωμά τους αλλά αυτοακυρώνονται κι εκείνοι….
Όλοι αισθάνθηκαν κερδισμένοι αλλά στη πραγματικότητα υπέστησαν συντριβή…..
Τους συνέτριψε η απαξίωση του λαού…..Αυτή έγινε είτε δια της αποχής που κατέδειξε την απαξίωση του 39% του εκλογικού σώματος αλλά και του άκυρου και του Λευκού που έφτασαν στα υψηλότερα ποσοστά που πήραν ποτέ με την έννοια ότι αυτοί οι άνθρωποι προσήλθαν στις κάλπες με σκοπό να τους απαξιώσουν..….
Εδώ και 3 περίπου μήνες ξεκινήσαμε το Κίνημα του Λευκού και ευχαριστούμε όσους συμμετείχαν και εξηγήσαμε γιατί καταδεικνύει το πιο σωστό τρόπο αντίδρασης….
Οι μεγάλες αλλαγές γίνονται με μικρά βήματα και οι πρωτοβουλίες πολιτών είναι αυτές που συντελούν σε αυτή τη προσπάθεια…..
Αυτή τη Κυριακή μπορούμε να είμαστε περισσότεροι…..Είδατε που μπορούμε να τους κάνουμε να προβληματίζονται και να μας φοβούνται…;Και αυτή είναι η πρώτη σύσσωμη λαική νίκη από την επιβολή του Μνημονίου… Φτάνει το 50% ,αν ενωθεί αυτή η αντίδραση…Αν ενωθεί στη κάλπη σα ΛΕΥΚΟ μπορεί να ανατρέψει τα πάντα….
Αλλά και να τα αντιστρέψει….

2 σχόλια:

Ats είπε...

Ποιά αλλαγή ξεκίνησε;

Η λευκή αλλαγή;

Η άκυρη αλλαγή;

Η αλλαγή της αποχής;

Όλες μαζί;

(Αλλαγές ενωμένες ποτέ νικημένες!)

v for vendetta.... είπε...

Καλημέρα φίλε μου Ats...
Όταν ξεκίνησε το ευφυές σενάριο χρεωκοπίας της χώρας μας και η αναγκαία επιβολή "νταβατζήδων" και της Ύπατης Αρμοστείας του Παπανδρέου συνεπικουρούμενη από το σύνολο του πολιτικού κόσμου και από μια κάστα καναλαρχών,δημοσιογράφων και εργατοπατέρων υπήρξαν εκατοντάδες φωνές που στηλίτευσαν,αποδόμησαν και "εξοστράκισαν" αυτές τις αποφάσεις...Και ο λόγος τους έχει αρχίσει να πιάνει τόπο γιατί ο κόσμος που πίστεψε στη Τρόικα αρχίζει να αντιλαμβάνεται πως δεν ακολουθούμε το σωστό δρόμο....Και αυτό δε σημαίνει ότι έχει δίκιο ο όποιος καιροσκόπος πήγε να το εκμεταλευτεί.....Οπότε ΝΑΙ ξεκίνησε η ΑΛΛΑΓΗ...Και η ΑΠΟΧΗ,το ΛΕΥΚΟ και το ΑΚΥΡΟ ήταν οι πρώτες δίοδοι που εξέφρασαν την αλλαγή....
Οπότε η ΑΛΛΑΓΗ αναφορά την απεμπλοκή του λαού μας από ωμούς εκβιασμούς και δε πρέπει να τη μπερδεύουμε με τους τρόπους που εκφράζεται....