Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

"Ασφυξία" στους δρόμους από τα σκουπίδια

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η συνεδρίαση των μελών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προκειμένου να αποφασίσουν τη συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεων τους.Νωρίτερα, αντιδρώντας στην.... άρνηση των εκπροσώπων του Υπουργείου Εσωτερικών να συναντηθούν μαζί τους, αποφάσισαν το κλείσιμο για όλων των ειδών τα σκουπίδια του ΧΥΤΑ των Άνω Λιοσίων.

Την ίδια ώρα, τα σκουπίδια έχουν δημιουργήσει λόφους σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη. Οι κάδοι έχουν «ξεχειλίσει» από τα απορρίμματα, με αποτέλεσμα -σε αρκετές περιπτώσεις- να είναι δύσκολη η κίνηση των πολιτών στα πεζοδρόμια.

Σε περίπτωση που συνεχιστεί η απεργία τότε το πρόβλημα των σκουπιδιών αναμένεται να γιγαντωθεί, αφού τα απορρίμματα παραμένουν στους δρόμους από την περασμένη Παρασκευή. Οι υπεύθυνοι στους τομείς καθαριότητας των δήμων κάνουν έκκληση στους πολίτες να κρατούν τις σακούλες με τα σκουπίδια στα μπαλκόνια τους.

Το πρωί οι εργαζόμενοι -μέλη της ΠΟΕ- ΟΤΑ πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ξεκινώντας λίγο μετά τις 10.00 από την πλατεία Καραϊσκάκη και αφού πέρασαν από τη Βουλή, κατέληξαν στο υπουργείο Εσωτερικών επί της Βασ. Σοφίας.

Ένταση δημιουργήθηκε λίγο μετά τις 11.30 έξω από τη Βουλή, όταν οι άνδρες της Αστυνομίας τους εμπόδισαν να μπουν στο Κοινοβούλιο.
πηγη:protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: