Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Επιβιώνει καθημερινά με 1 ευρώ!


Απίστευτο κι όμως αληθινό

Ένας Σλοβενός φαρμακοποιός βρήκε τη λύση για να επιβιώσει στον καιρό της οικονομικής κρίσης. Ακούγεται απίστευτο και όμως αυτός ο άνθρωπος έχει καταφέρει να ζήσει αξιοπρεπώς με ένα ευρώ την ημέρα! Μάλιστα προτρέπει και άλλους ανθρώπους να ακολουθήσουν το παράδειγμά του.

Ο Ales Cerin, πατέρας τεσσάρων παιδιών, θέλει να προωθήσει έναν απλό και ολιγαρκή τρόπο ζωής, που θα ενισχύσει την ενημέρωση και θα ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη, για την παγκόσμια ένδεια και την υπερβολική κατανάλωση στις «πολιτισμένες» δυτικές κοινωνίες.

Ανακάλυψε ότι ένα πρώτο αλλά σημαντικό βήμα είναι να καλλιεργεί ο ίδιος τα λαχανικά και τα φρούτα, που καταναλώνει.

«Ξοδεύω ένα ευρώ τη μέρα, κατά μέσο όρο για το φαγητό μου, τους τελευταίους δύο μήνες. Αλλά τρώω μήλα που φυτρώνουν στον κήπο μου, ενώ καλλιεργώ επίσης πράσα, φασόλια, σαλάτες, πιπέρι καθώς και ραδίκια». εξήγησε ο Cerin. Στη διάρκεια του πειράματος αυτού κατάλαβε ότι μπορεί κανείς να ελαττώσει το κόστος του φαγητού και παράλληλα να τρώει υγιεινά.

Επιπλέον, ο Σλοβένος καταναλώνει νερό, τσάι από βότανα καθώς και γάλα, τα οποία προμηθεύεται από μια κοντινή φάρμα, καθώς το πράσινο τσάι είναι υπερβολικά ακριβό, όπως και το τυρί.

Ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι παρασκευάζει μόνος του το γιαούρτι του, το μουσλί και το ψωμί του, ενώ σκοπεύει να συνεχίσει αυτό τον υγιεινό τρόπο ζωής και μετά το τέλος του πειράματός του.

Επισημαίνει τέλος πως δεν έχει προβλήματα υγείας, αισθάνεται περίφημα και πιστεύει ότι τρέφεται σωστά και υγιεινά.

πηγη:www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: