Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2011

Σνίτσελ με ζεστή σαλάτα από Philadelphia

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα Χρόνος ψησίματος: 45 λεπτά Υλικά: •Σνίτσελ Χοιρινό 6-7 τεμάχια •3 Αυγά •Λίγο Γάλα •Αλάτι -πιπέρι •Φρυγανιά ή γαλέτα τριμμένη •Αλεύρι Για τη Σαλάτα •4-5 πατάτες μέτριες βρασμένες και ξεφλουδισμένες •4-5 κρεμμύδια μέτρια κομμένα σε ροδέλες •1 κουτί μανιτάρια φρέσκα ή κουτιού •1 κουτί Philadelphia (μπορείτε εάν θέλετε να μη βάλετε σκόνη σκόρδου και να βάλετε Philadelphia με γεύση) •1 μικρή κρέμα γάλακτος ή 1 ποτήρι φρέσκο γάλα •Αλάτι πιπέρι •Λίγο πάπρικα γλυκιά (προαιρετικά) •Λίγο σκόρδο σε σκόνη •Βούτυρο ή λάδι (ό,τι θέλει κανείς) Εκτέλεση: Βουτάμε τις φέτες του σνίτσελ πρώτα στο αλεύρι, χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και το αλατοπίπερο και παίρνουμε ένα - ένα τα αλευρωμένα σνίτσελ και τα βουτάμε μέσα, κι έπειτα στη φρυγανιά την τριμμένη και τα αφήνουμε λίγο στην άκρη. Έπειτα βάζουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε το λάδι ΠΑΝΤΑ σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και αρχίζουμε να τηγανίζουμε τα σνίτσελ μας, τα οποία τα βάζουμε πάντα μετά σε απορροφητικό χαρτί και τα διατηρούμε ζεστά. Σε ένα άλλο μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτουμε λίγο βούτυρο ή λάδι, ανάλογα τι μας αρέσει, ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να καραμελώσουν. Ρίχνουμε κατόπιν τα μανιτάρια να πάρουν και εκείνα λιγάκι και μετά τις πατάτες που θα τις έχουμε κόψει όχι σε πολύ μικρά κομμάτια, σε μέτρια θα έλεγα. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και σκόρδο, όσο εμείς θέλουμε, και τα ανακατεύουμε λιγάκι κι έπειτα ρίχνουμε τη μικρή κρέμα γάλακτος ή γάλα και ένα μικρό κεσεδάκι Philadelphia ....το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να δέσουν τα υλικά μαζί και σερβίρουμε το σνίτσελ μας με την ζεστή σαλάτα μας σε ένα πιάτο... Καλή μας Όρεξη!!! http://www.myphiladelphia-asteria.gr/Site/Browse/Details/61f22443-f40b-42e8-845d-9f9e00bc6256

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ωραιές οι συνταγες σας..... σημείωσα μερικες και θα τις δοκιμάσω!