Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Ο ΧΥΤΑ στη Φυλής άνοιξε μετά από επέμβαση των ΜΑΤ


Με επιχείρηση των ΜΑΤ νωρίς το πρωί της Κυριακής άνοιξε η κεντρική πύλη στην χωματερή της Φυλής και πλέον, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, η είσοδος δημοτικών ή ιδιωτικών απορριμματοφόρων μπορεί να γίνει χωρίς κανένα πρόβλημα.
Στο σημείο παραμένουν αστυνομικές δυνάμεις ενώ τα μέλη της ΠΟΕ – ΟΤΑ που ήταν στο σημείο αποχώρησαν. Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα συγκέντρωση εργαζομένων στους Δήμους και κατοίκων σε εγκαταστάσεις του Ελληνικού όπου το βράδυ του Σαββάτου, συνοδεία αστυνομικών, εισήλθαν ιδιωτικά απορριμματοφόρα και φορτηγά με απορρίμματα που είχαν συγκεντρώσει νωρίτερα από δρόμους της Αθήνας. Στόχος τους είναι να εμποδίσουν την έξοδο των οχημάτων.

Στο σημείο υπήρχαν συγκεντρωμένα μέλη της ΠΟΕ ΟΤΑ τα οποία καταγγέλλουν ότι τα απορριμματοφόρα άδειασαν τα σκουπίδια στο χώρο, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται μέχρι στιγμής από πλευράς Αστυνομίας.

Επίσης ιδιωτικά οχήματα καθαριότητας το βράδυ του Σαββάτου στάθμευσαν στις εγκαταστάσεις του Μπάντμιντον στου Γουδή.

Εκτακτη συνέντευξη Τύπου ΑΔΕΔΥ - ΠΟΕ-ΟΤΑ

Εκτακτη συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν στις 13:00 η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΥ και η ΠΟΕ-ΟΤΑ, στα γραφεία της Ομοσπονδίας στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Αντικείμενο της συνέντευξης ήταν η προσφυγή του δημάρχου Αθηναίων, Γ. Καμίνη στη Δικαιοσύνη κατά των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου που οργανώθηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ και την ΠΟΕ-ΟΤΑ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θέμης Μπαλασόπουλος ζήτησε από την κυβέρνηση να αποσύρει τα ΜΑΤ από τον ΧΥΤΑ και να διατάξει να σταματήσει η αποκομιδή από ιδιωτικά απορριμματοφόρα.

Ο κ. Μπαλασόπουλος έκανε λόγο για απεργοσπαστικό μηχανισμό, ενώ νωρίτερα μιλώντας στον Βήμα 99,5 είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο οι εργαζόμενοι να μπλοκάρουν στον δρόμο τα ιδιωτικά απορριμματοφόρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: