Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2011

Αιφνιδιαστικές αλλαγές στην ΕΛ.ΑΣ.

Είκοσι ημέρες πριν λήξει η θητεία του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστρατήγου Λευτέρη Οικονόμου, αλλάζει η φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

Από αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας κατέληξε Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Ελευθέριος Οικονόμου, αποστρατεύτηκε σήμερα με απόφαση του ΚΥΣΕΑ και ανέλαβε αμέσως καθήκοντα Γενικού Γραμματέα στο υπουργείο.
Ο μέχρι σήμερα Γενικός Γραμματέας Γρηγόρης Τασούλας, φέρεται να έχει υποβάλλει την παραίτηση του για προσωπικούς λόγους η οποία και έγινε αποδεκτή. Στην θέση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. τοποθετήθηκε ο Νίκος Παπαγιανόπουλος, μέχρι σήμερα Επιτελάρχης.
Επίσης αποστρατεύεται λόγω αρχαιότητας ο Υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Γιάννης Ραχωβίτσας
Το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε ακόμα την αποστράτευση του Αρχηγού της Πυροσβεστικής Στυλιανού Στεφανίδη. Τη θέση του νέου Αρχηγού ανέλαβε ο μέχρι σήμερα Υπαρχηγός Παναγιώτης Μπονάτσος.

Η επίσημη ανακοίνωση του ΚΥΣΕΑ

«Mε απόφαση του ΚΥΣΕA και μετά από πρόταση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστου Παπουτσή, επελέγησαν ως αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, ο Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος και ως αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, ο Αντιστράτηγος Παναγιώτης Μπονάτσος.

Επίσης, με κοινή απόφαση του Πρωθυπουργού, κ. Γιώργου Παπανδρέου και του Υπουργού κ. Χρήστου Παπουτσή, νέος Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ορίζεται ο κ. Ελευθέριος Οικονόμου, μέχρι σήμερα αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.

Ο μέχρι σήμερα Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Γρηγόρης Τασούλας είχε προηγουμένως υποβάλει την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους. Ο κ. Χρήστος Παπουτσής ευχαρίστησε τον κ. Γρηγόρη Τασούλα για τη μέχρι σήμερα συνεργασία και συμβολή του στο έργο του Υπουργείου.

Τέλος, το ΚΥΣΕΑ απένειμε στον κ. Ελευθέριο Οικονόμου τον τίτλο του επιτίμου αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Απένειμε στον κ. Ιωάννη Ραχωβίτσα τον τίτλο του επιτίμου υπαρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, καθώς ήταν αρχαιότερος αξιωματικός του επιλεγέντος αρχηγού και στον κ. Στυλιανό Στεφανίδη απένειμε τον τίτλο του επίτιμου αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: