Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Φονικοί πύραυλοι ανάμεσα στα σπίτια μας!



Μία αποκρουστική αλήθεια αποκαλύπτει σήμερα το newsbomb που στηρίζεται σε απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες από αξιωματικούς της Πολεμικής Αεροπορίας:

140 αντι-αεροπορικοί πύραυλοι ΝΙΚΗ κατασκευής 1966, άχρηστοι πλέον, αλλά γεμάτοι με εκρηκτικά υλικά και νιτρογλυκερίνη βρίσκονται από το 2004 αποθηκευμένοι ακόμα και σε υπαίθριους χώρους.

Οι αεροπορικές βάσεις όπου βρίσκονται οι επικίνδυνοι αυτοί πύραυλοι είναι στο Κατσιμίδι, στη Σκύρο, στην Κρήτη (Σούδα) και στο Κορωπί.

Το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι οι αποθηκευμένοι αυτοί φονικοί πύραυλοι βρίσκονται κοντά σε κατοικημένες περιοχές και δίπλα από αποθηκευμένους πυραύλους S300 (που έχουμε αγοράσει από τους Ρώσους) και τους αμερικανικούς PATRIOT, οι οποίοι έχουν τρομακτική εκρηκτική δύναμη και είναι εν ενεργεία.

Μία πιθανή έκρηξη ενός πυραύλου ΝΙΚΗ θα μπορούσε να μεταδώσει τη φωτιά και στους άλλους πυραύλους, που είναι σε αχρηστία ή ενεργοί με αποτέλεσμα ανυπολόγιστη καταστροφή σε έκταση πολλών χιλιομέτρων.

Να σημειωθεί ότι και στις 4 περιοχές όπου φυλάσσονται οι πύραυλοι, τα πρώτα σπίτια βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη των 500 μέτρων.

Το 2004 έγινε μία προσπάθεια αποσυναρμολόγησης των πυραύλων ΝΙΚΗ, αλλά τότε διαπιστώθηκε ότι το ειδικευμένο προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας είχε αποστρατευθεί.

Τότε κλήθηκε μία ειδική ομάδα Ιταλών πυροτεχνουργών, η οποία ζήτησε 15 εκατ. ευρώ για να προχωρήσει στην αχρήστευση των 140 πυραύλων.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα υπάρχει στη Σούδα όπου οι φονικοί πύραυλοι είναι αποθηκευμένοι σε υπαίθριους χώρους.



http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/66460/fonikoi-pyrayloi-anamesa-sta-spitia-mas

Δεν υπάρχουν σχόλια: