Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2011

Τούρκος μεγιστάνας αγοράζει ελληνικά νησιά!
Τούρκος μεγιστάνας του κατασκευαστικού κλάδου βρίσκεται σε συζητήσεις με ελληνικά μεσιτικά δίκτυα για την αγορά 3-6 νησιών της Ελλάδας, με στόχο να χτίσει εκεί ξενοδοχειακές μονάδες και πολυτελείς κατοικίες...

Συγκεκριμένα, ενδιαφέρον για την αγορά ελληνικών νησιών έχει εκφράσει ο Τούρκος κροίσος, πρόεδρος της κατασκευαστικής εταιρείας Φιγιάρι, Φικρέτ Ινάν, όπως αποκαλύπτει σε συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα Ζαμάν.

Πρόκειται για τα νησιά Λιχνάρι, Καλτσονήσι, Μικρή Αμοργό, Καρδιώτισσα, Ναυσικά και Βούβαλο τα οποία καταλαμβάνουν έκταση από 10.000 τ.μ. έως 2 εκατ. τ.μ.

«Πρόκειται να διαθέσουμε ένα ποσό 20 εκατομμυρίων ευρώ για την αγορά 3 νησιών και οι επενδύσεις μας σ' αυτά θα ξεπεράσουν τα 80 εκατομμύρια δολάρια», υποστηρίζει ο Τούρκος επιχειρηματίας.

Στους σχεδιασμούς του επιχειρηματία είναι η σύνδεση μέσω ferry boats των τουρκικών νησιών με τα ελληνικά που προτίθεται να αγοράσει, ενώ δηλώνει αποφασισμένος να ιδρύσει θυγατρική της εταιρείας του στην Ελλάδα.

Να σημειωθεί ότι πρόσφατα αγόρασε ένα τουρκικό νησί μεγέθους 400.000 τμ έναντι 35 εκατ. δολαρίων.http://www.citypress.gr/index.html?action=article&article=83781

1 σχόλιο:

Στέργιος είπε...

η ελλάδα δεν πωλείται !! πόσο μάλλον σε τούρκους