Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Προϋποθέσεις λειτουργίας ολοήμερων σε μικρά δημοτικά




Τη δυνατότητα λειτουργίας των Ολοήμερων Προγραμμάτων και σε σχολεία με λιγότερους από 60 μαθητές εξετάζει το υπουργείο Παιδείας...

Όπως σημειώνεται σε έγγραφο της υφυπουργού Παιδείας Εύης Χριστοφιλοπούλου που διαβιβάστηκε στη Βουλή αυτό θα ισχύει σε εξαιρετικές και μόνο περιπτώσεις ειδικών λειτουργικών συνθηκών (νησιωτικότητα, ορεινότητα, δυσχέρειες πρόσβασης, χαμηλά εκπαιδευτικά αποτελέσματα κλπ).

Οι προϋποθέσεις λειτουργίας του Ολοήμερου Προγράμματος σε δημοτικά σχολεία με οργανικότητα 6θέσια και κάτω είναι να είναι εγγεγραμμένοι και να φοιτούν στο σχολείο τουλάχιστον 60 μαθητές και να μετέχουν στο Ολοήμερο Πρόγραμμα τουλάχιστον 15 μαθητές, των οποίων οι γονείς είναι εργαζόμενοι ή άνεργοι ή ο ένας εργαζόμενος και ο άλλος άνεργος, προσκομίζοντας βεβαίωση του φορέα ασφάλισης. Εάν κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους ο αριθμός των μαθητών γίνει μικρότερος των 15 μαθητών, το Πρόγραμμα παύει να λειτουργεί.

Στο έγγραφο υπογραμμίζεται ότι σε κάθε περίπτωση οι μετέχοντες στο πρόγραμμα μαθητές δεν μπορεί να είναι λιγότεροι από δεκαπέντε.

Η βουλευτής της ΝΔ Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου που κατέθεσε την ερώτηση προς το υπουργείο Παιδείας, εκτιμά ότι το υπουργείο προχωράει στην κατάργηση των ολοήμερων προγραμμάτων για τα ολιγοθέσια σχολεία, καταγγέλλοντας ότι με τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί για τη λειτουργία του ολοήμερου προγράμματος, αποκλείονται μαθητές των ολιγοθέσιων σχολείων από ίσες εκπαιδευτικές ευκαιρίες, μέσω της αγωγής που προσφέρει το ολοήμερο πρόγραμμα.


http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/65669/proypotheseis-leitoyrgias-olohmerwn-se-mikra-dhmotika

Δεν υπάρχουν σχόλια: