Τρίτη, 5 Ιουλίου 2011

Μεγάλος φιλέλληνας ο Γιούνκερ, το 2014 στις αγορές

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, χαρακτήρισε «μεγάλο φιλέλληνα» τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση ότι «η κυριαρχία των Ελλήνων θα μειωθεί δραστικά». Επισήμανε ότι ο κ. Γιούνκερ αναμφίβολα θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα και την Ευρωζώνη να ξεπεράσουν τα προβλήματα και κυρίως να αποφύγουν τους συστημικούς κινδύνους...

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Reuters ο κ. Βενιζέλος τονίζει ότι με τη βοήθεια των εταίρων της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και με ανανεωμένη αποφασιστικότητα η Ελλάδα θα ανακτήσει το συντομότερο δυνατόν την οικονομική κυριαρχία της και σκοπεύει να επιστρέψει στις αγορές το 2014.

Η Ελλάδα θα τα καταφέρει επειδή αυτό είναι ζωτικής σημασίας όχι μόνο για την ίδια αλλά και για τη σταθερότητα ολόκληρης της ευρωζώνης και της παγκόσμιας οικονομίας, σημείωσε ο κ. Βενιζέλος.

Όπως είπε, τα καλά νέα για την ελληνική οικονομία έρχονται από τον τομέα του τουρισμού, καθώς τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι τώρα από το υπουργείο Τουρισμού και την Τράπεζα της Ελλάδας είναι ενθαρρυντικά και δείχνουν αύξηση των εσόδων κατά 10%.

Σχολιάζοντας την αποστολή εμπειρογνωμόνων από την Ευρώπη στην Ελλάδα, είπε ότι δεν θα τοποθετηθούν ξένοι επιθεωρητές στα υπουργεία για να ελέγχουν την πρόοδο της ελληνικής κυβέρνησης, ούτε θα αφαιρεθούν αρμοδιότητες από την ελληνική Βουλή, την κυβέρνηση ή τη δημόσια διοίκηση.

Τέλος, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι προτεραιότητά του είναι οι αποκρατικοποιήσεις και η μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος και ότι την επόμενη εβδομάδα σκοπεύει να παρουσιάσει ένα σχέδιο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και τη βελτίωση της είσπραξης των φόρων.http://www.citypress.gr/index.html?action=article&article=83614

Δεν υπάρχουν σχόλια: