Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2011

Ουρολοίμωξη, η καλύτερη φίλη του WC ...Μήπως νοιώθετε τσούξιμο και δυσκολία στην (υπερβολικά συχνή) ούρηση; Κακώς τα δεχτήκατε.

Οι γυναίκες παθαίνουν συχνά ουρολοιμώξεις και ο βασικός λόγος είναι το μικρό μήκος της ουρήθρας τους που επιτρέπει την εύκολη είσοδο μικροβίων στην κύστη.

Η ουρολοίμωξη είναι βακτηριακή μόλυνση κάποιο οργάνου του ουροποιητικού συστήματος (ουρήθρα, ουροδόχος κύστη, ουρητήρες, νεφρά ) και τα συχνότερα συμπτώματα είναι το τσούξιμο και η δυσκολία στην ούρηση , καθώς και η δυσοσμία.

Επίσης η εμμονή των γυναικών να αποφεύγουν να ουρούν σε κοινόχρηστες τουαλέτες (στην δουλειά ή σε χώρους διασκέδασης) και να κρατάνε τα ούρα για μεγάλο χρονικό διάστημα, δίνουν το χρονικό περιθώριο στα μικρόβια που μπορεί να εισχωρήσουν στην κύστη, να πολλαπλασιαστούν.

Συχνές επισκέψεις στην τουαλέτα λοιπόν, για να κενώνετε την ουροδόχο κύστη σας, άφθονο νερό, σχολαστική καθαριότητα με ειδικό αντισηπτικό σαπούνι που δεν διαταράσσει το pH του κόλπου και θα έχετε κάτι λιγότερο να σας απασχολεί!http://www.queen.gr/YGEIA-FITNESS/YGEIA/item/343-Oyroloimwxh

Δεν υπάρχουν σχόλια: