Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Απέσυραν ολλανδικά παντζάρια, λόγω E.coli...



Άλλη μια ζωή στοίχισε στη Γερμανία η επιδημία αιμορραγικής γαστρεντερίτιδας λόγω του βακτηρίου Escherichia coli, ανεβάζοντας σε... 27 τον αριθμό των θυμάτων πανευρωπαϊκώς.

18 άνθρωποι υπέκυψαν στη Γερμανία εξαιτίας σοβαρών νεφρικών επιπλοκών και άλλοι οκτώ πέθαναν, αφού μολύνθηκαν από το βακτήριο, αλλά χωρίς να εμφανίσουν τα σοβαρότερα συμπτώματα. Σύμφωνα, πάντως, με το επιδημιολογικό ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μια τάση μείωσης του αριθμού των νέων κρουσμάτων, που έχουν ξεπεράσει τα 2.900.

Πέντε εβδομάδες μετά την εκδήλωση της μόλυνσης οι γερμανικές υγειονομικές υπηρεσίες ακόμη προσπαθούν να εντοπίσουν την πηγή της μόλυνσης.

Ο Ισπανός υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων δήλωσε ότι η χώρα του δεν θα πάει στα δικαστήρια τη Γερμανία για την αρχική εσφαλμένη προειδοποίηση ότι η νόσος μπορεί να σχετίζεται με τα ισπανικά αγγούρια. Το Βερολίνο, ωστόσο, θα συνδράμει στην αποκατάσταση της φήμης των ισπανικών κηπευτικών.

Στην Ολλανδία, οι αρχές απαγόρευσαν την πώληση παντζαριών από συγκεκριμένη φάρμα, όπου εντοπίστηκε στέλεχος του βακτηρίου Ε. coli, διαφορετικό, όμως, απ' αυτό που έχει προκαλέσει την επιδημία. Η Υπηρεσία Ελέγχου τροφίμων της χώρας ανακοίνωσε ότι ενημερώθηκε χθες απ' την ΕΕ για τον εντοπισμό μολυσμένων Ολλανδικών λαχανικών στη Γερμανία.


http://www.megatv.com/megagegonota/summary.asp?catid=17574&subid=2&pubid=27410823

Δεν υπάρχουν σχόλια: