Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΕ ΓΛΥΚΟ ΚΡΑΣΙ, ΡΑΚΟΜΕΛΟ ΚΑΙ DIROLLO ΚΑΠΝΙΣΤΟ, ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ





Προετοιμασία: 30'-Χρόνος Μαγειρέματος: 40'– Μέτριας Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ..
Για τον πουρέ κολοκύθας:
• 100 γρ. DIROLLO Kαπνιστό 15% λιπαρά τριμμένο • 2 κουτ. σούπας ADORO Βούτυρο • 1 κιλό κολοκύθα κόκκινη καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους • 4-5 κουτ. σούπας γάλα εβαπορέ αδιάλυτο • λίγη κανέλα σκόνη • λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο • αλάτι, πιπέρι

Για το κρέας:
• 700-800 γρ. ψαρονέφρι • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο • 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο • 1 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ • 1 φλιτζάνι τσαγιού γλυκό κρασί σαμιώτικο • 1-2 σφηνάκια ρακόμελο • 10 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι • αλάτι, πιπέρι • 1 κουτ. γλυκού βασιλικό ξερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C, καθαρίζετε και κόβετε την κολοκύθα σε κύβους τους οποίους απλώνετε σε ταψάκι στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι, κανέλα, μοσχοκάρυδο και ψήνετε στο φούρνο για 30-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα.

2 Στο μεταξύ κόβετε το ψαρονέφρι σε φέτες πάχους 2 δακτύλων και βάζετε στη φωτιά μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο να κάψει καλά. Ρίχνετε μέσα το μισό ελαιόλαδο προσθέτετε τις φέτες του κρέατος, αλατοπιπερώνετε και τις ροδίζετε καλά. Τις γυρίζετε να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά και τις βγάζετε στην άκρη σε πιατέλα.

3 Ρίχνετε στην κατσαρόλα το υπόλοιπο ελαιόλαδο και προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σοτάρετε για 2 λεπτά και πασπαλίζετε με το κορν φλάουρ. Ανακατεύετε λίγο και ρίχνετε αρχικά το σαμιώτικο κρασί και στη συνέχεια το ρακόμελο.

4 Νοστιμίζετε τη σάλτσα με αλατοπίπερο, προσθέτετε τον ξερό βασιλικό, και αφήνετε να σιγοβράσει για 10 λεπτά. Ρίχνετε και τα δαμάσκηνα και όταν αρχίσει να πήζει η σάλτσα, προσθέτετε τα κομμάτια του κρέατος μαζί με τα ζουμιά τους και δίνετε στο φαγητό μια τελευταία βράση πριν το τραβήξετε από τη φωτιά.

5 Λιώνετε σε μια κατσαρόλα το Adoro βούτυρο και την τραβάτε από τη φωτιά. Προσθέτετε την ψημένη κολοκύθα καυτή όπως είναι από το φούρνο, προσθέτετε το τριμμένο Dirollo καπνιστό, το γάλα εβαπορέ και τα πολτοποιείτε με ραβδομπλέντερ.

6 Σερβίρετε το ψαρονέφρι σε πιάτα, συνοδεύοντας με πουρέ κολοκύθας, σάλτσα και από 2 δαμάσκηνα στην κάθε μερίδα.



Μυστικό: Αντί για γλυκό σαμιώτικο κρασί μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κι άλλο γλυκό κρασί, όπως vincanto ή μαυροδάφνη









http://www.optima.gr/page/default.asp?la=1&id=599&pl=76&pk=187&ap=75

Δεν υπάρχουν σχόλια: