Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα..










Μετά τη σύλληψη των Μπέου, Σταύρου Ψωμιάδη, Τσακογιάννη και των άλλων επτά ατόμων, η αστυνομία προχώρησε το βράδυ της Παρασκευής στην Καρδίτσα ενός ακόμη καταζητούμενου, του μπουκμέικερ Bασίλη Γεωρτσιάκου...


Και στα 83 άτομα που αναφέρονται στην δικογραφία και είναι κατηγορούμενα, απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα επειδή είναι ύποπτοι διαφυγής.

Την ίδια ώρα, νέες σοκαριστικές συνομιλίες είδαν το φως της δημοσιότητας, μεταξύ των πρωταγωνιστών του σκανδάλου.

Στόχος, όπως φαίνεται μέσα από τις συνομιλίες, όπως τις κατέγραψε η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, είναι ο έλεγχος των παιχνιδιών, μέσω εκβίασης ή δωροδοκίας των παικτών, αλλά και των διαιτητών.

Άγνωστος: Σιδηρόπουλος σε μας Τσινιάρης στους άλλους λέει ο Διαμαντής. Σιδηρόπουλος σε μας και Τσινιάρης στο Βόλο.

Μάκης Ψωμιάδης: Ό,τι του 'πα έβαλε εντάξει, έβαλε ανθρώπους που να μην τους ελέγχει το κύκλωμα.

Άγνωστος: Έπρεπε πια να τη πέσουμε στον άλλο το μ.... εκεί πέρα να δούμε τι σ....

Μάκης Ψωμιάδης: Τον (ακατάληπτο) πάρτον τηλέφωνο και πες του είπε Ψωμιάδης αν δεν παίξεις Ξάνθη σε γ.... Πες του το στη ψύχρα γι' αυτό σ' έβαλε εκεί πέρα πες του, αν δε παίξεις Ξάνθη πες σε γ....

Έκπληξη προκάλεσε η εμπλοκή του ονόματος του διεθνή μπασκετμπολίστα Γιάννη Μπουρούση στην υπόθεση, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ντόμπιγκ. Ο ίδιος αρνείται την κατηγορία και ζήτησε να ελεγχθεί από τις αρχές, όπως και έγινε. Μία από τις συνομιλίες του ωστόσο με τον Μάκη Ψωμιάδη, προκαλεί υποψίες.

Μάκης Ψωιάδης: Παίξε για σένα αγόρι μου, παίξε για πάρτι σου μη σκέφτεσαι το προηγούμενο ματς.

Γιάννης Μπουρούσης: Ναι, ναι έτσι είναι, έχω και το... γιατί προχθές δεν πήρα τη βιταμίνη γιατί μου είχε μείνει λίγο και θα την πάρω σήμερα. Έχω σχεδόν το μισό πάνω απ' το φακελάκι.

Μάκης Ψωμιάδης: Παίξε για σένα αγόρι μου, μη παίζεις για κανέναν. Χωρίς κανένα άγχος και μη σκέφτεσαι τίποτα.

Σε άλλη συνομιλία του Μάκη Ψωμιάδη με κάποιον Νίκο αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι ο διαιτητής Παμπορίδης ευνοεί τον Ολυμπιακό.

Μάκης Ψωμιάδης: Και έτσι είναι αλήθεια αυτά που είπες. Ένιωθα ότι έπρεπε να του το πω, μήπως δεν το καταλαβαίνει. Εδώ βλέπω τώρα ρε συ, έχει τελειώσει το πρωτάθλημα, Ατρόμητος-Ολυμπιακός, Παμπορίδης.

Νίκος: Θράσος

Μάκης Ψωμιάδης: Θράσος μεγάλο έτσι; Έχει τελειώσει το πρωτάθλημα.

Νίκος: Θράσος, γίνεται ρεζίλι ο ψηλός. Μήπως πάνε να ρίξουν τον Σπανό;

Μάκης Ψωμιάδης: Δεν ξέρω. Γιατί;

Νίκος: Για να παίζει εκεί ο Παμπορίδης, δεν θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό;

Μάκης Ψωμιάδης: Σίγουρα, σίγουρα. Όχι αυτός έχει τρελαθεί. Θέλει να πάρει όλα τα ματς μέχρι το τέλος. Να κάνει το ρεκόρ που είχε ως τώρα. Το είπε ο Μόραλης.

Νίκος: Με ποιον παίζεις εσύ;

Μάκης Ψωμιάδης: Με την Ξάνθη. Το παράρτημα του Ολυμπιακού.

Οι δέκα πρώτοι κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν την Δευτέρα ενώπιον του 9ου τακτικού ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν, ενώ εκκρεμούν τέσσερα εντάλματα σύλληψης.








http://www.megatv.com/megagegonota/summary.asp?catid=17577&subid=2&pubid=27480142

Δεν υπάρχουν σχόλια: