Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Παχαίνετε επειδή τρώτε αργά;;;






Η θεωρία: «Καίτε» το φαγητό που τρώτε νωρίτερα μέσα στην ημέρα, ενώ οι θερμίδες που προσλαμβάνετε αργά το βράδυ, παραμένουν στον οργανισμό σας και μετατρέπονται σε λίπος...

Η πραγματικότητα: Οι θερμίδες δεν έχουν ρολόι και δεν ξέρουν την ώρα! σώμα μας αφομοιώνει και χρησιμοποιεί τις θερμίδες με τον ίδιο τρόπο, πρωί, μεσημέρι και βράδυ. Μπορεί να «ξεκουράζονται» στον οργανισμό σας λίγο περισσότερο όταν μετά το φαγητό ξαπλώνετε κι εσείς στον καναπέ για να δείτε τηλεόραση, ή στο κρεβάτι για να κοιμηθείτε, αλλά όταν κινείστε την επόμενη μέρα, το σώμα σας θα ψάξει στις αποθήκες του για ενέργεια. Βέβαια υπάρχουν λόγοι για να αποφεύγετε το τσιμπολόγημα ή το φαγητό αργά τη νύχτα, ένας εκ των οποίων είναι ότι συνήθως αυτά που τρώτε αργά τη νύχτα είναι και ανθυγιεινά, πρόχειρα φαγητά, που τα αρπάζετε όταν τα βρίσκετε μπροστά σας και είστε κουρασμένοι.

Η καλύτερη συμβουλή: Αν συνηθίζετε να χαλαρώνετε πριν πέσετε στο κρεβάτι, με ένα κύπελλο παγωτό ή βουτυρωμένα ποπ κορν, δοκιμάστε να την κόψετε τη συνήθεια. Οι θερμίδες που θα γλιτώσετε θα μαζευτούν και το τέλος του έτους μπορεί να σας βρει αρκετά κιλά λιγότερα. Εάν είστε πεινασμένες και δεν κρατιέστε, δοκιμάστε να φάτε κάτι πιο υγιεινό και ελαφρύ, όπως ένα φρούτο ή λίγα δημητριακά με γάλα.



http://www.newsbomb.gr/ygeia/story/59316/pachainete-epeidh-trwte-arga

Δεν υπάρχουν σχόλια: