Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Πελματιαία απονεύρωση















Τι είναι και πως αντιμετωπίζεται...

Τι είναι: Ένας έντονος πόνος στον αχίλλειο σας, που είναι πιο έντονος, όταν σηκώνεστε από το κρεβάτι.

Τι τον προκαλεί : Μία φλεγμονή της πελματιαίας περιτονίας, που είναι μία χοντρή λωρίδα του ιστού που «τρέχει» κατά μήκος του πέλματος σας, από τη φτέρνα έως τα δάχτυλα των ποδιών. Δεν είναι κάτι που συμβαίνει μόνο σε ανθρώπους με μεγάλη καμάρα στο πέλμα τους ή σε αυτούς με μικρή καμάρα, αλλά μπορεί να συμβεί σε όλους. Απλώς, φορώντας παπούτσια με χωρίς καθόλου τακούνι ή με πάρα πολύ ψηλό, μπορεί να επιδεινώσετε το πρόβλημα. Εάν τα παπούτσια δεν υποστηρίζουν την καμάρα σωστά, η λωρίδα αυτή του ιστού (πελματιαία περιτονία) θα είναι τεντωμένη, και μπορεί να προκληθεί φλεγμονή. Επίσης, αν αισθάνεστε συχνά, τον αχίλλειο τένοντα σας σφιχτό, αυτό μπορεί να προκαλέσει περαιτέρω επιδείνωση στο πρόβλημα.

Πώς θα απαλλαγείτε:
· Να φοράτε παπούτσια που υποστηρίζουν τις καμάρες των πελμάτων σας σωστά και έχουν μικρό τακούνι.

· Τεντώστε (κάντε stretching) στους αχίλλειους τένοντες σας το πρωί, πριν σηκωθείτε από το κρεβάτι, κι εκεί που είναι απόλυτα χαλαρωμένοι, τους επιβαρύνετε ξαφνικά με ολόκληρο το βάρος σας.

· Για τη μείωση του πρηξίματος, γεμίστε ένα πλαστικό μπουκάλι με νερό, παγώστε το, και ρολλάρετε το κάτω από τα πόδια σας, για λίγα λεπτά, για να απαλύνει τον πόνο και το πρήξιμο.

· Φορέστε ειδικούς πάτους για τααπαπούτσια, που θα είναι διαμορφωμένοι για τα δικά σας πόδια, αφού κάνετε ειδική πελματογραφία. Έτσι θα ελέγχετε την κίνησή των ποδιών σας και θα μειώσετε την επιβάρυνση που θα δέχεται το κομμάτι αυτό τουπέλματος σας.








http://www.queen.gr/YGEIA-FITNESS/YGEIA/item/19283-Pelmatiaia-aponeyrwsh

Δεν υπάρχουν σχόλια: