Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Πόσα ...κιλά τρώτε;;;









Η θεωρία: Όταν τρώτε υδατάνθρακες, ο οργανισμός σας τους μετατρέπει σε σάκχαρα, τα οποία στη συνέχεια αποθηκεύονται ως λίπος...

Η πραγματικότητα: Οι υδατάνθρακες αυτοί κάθε αυτοί, δεν μας κάνουν χοντρές! Οι παραπάνω από το φυσιολογικό θερμίδες, μας παχαίνουν, είτε αυτές προέρχονται από υδατάνθρακες, είτε από λιπαρά, είτε από πρωτεΐνες. Επιπλέον, οι υδατάνθρακες περιλαμβάνουν και τα λαχανικά, τα φρούτα και τα δημητριακά ολικής αλέσεως, τα οποία αποτελούν απαραίτητα συστατικά μέρη, μιας υγιεινής διατροφής.

Εν ολίγοις, το πρόβλημα δεν είναι τα ζυμαρικά, αλλά ο τεράστιος όγκος που καταναλώνεται. Αν φάτε ένα βαθύ πιάτο, γεμάτο με μακαρόνια με μπόλικη σάλτσα, μπορεί να έχετε προσλάβει μέχρι και 600 θερμίδες με ένα και μόνο κυρίως πιάτο!

Η καλύτερη συμβουλή: Τα ζυμαρικά, στην κατάλληλη ποσότητα, είναι μια χαρά. Οι διαιτολόγοι συνιστούν μερίδα 80 γραμμαρίων, περίπου, άψητα ζυμαρικά. Αν αυτή η ποσότητα σας φαίνεται πολύ μικρή, προσπαθήστε να δείτε τα ζυμαρικά σαν συνοδευτικό και όχι κυρίως πιάτο. Οι ίδιου οι Ιταλοί, άλλωστε, έτσι τα αντιμετωπίζουν, σαν πρώτο πιάτο και όχι κυρίως.

Τέλος, προτιμάται τα ζυμαρικά, το ρύζι και το ψωμί σας να είναι ολικής αλέσεως, που περιέχουν περισσότερες βιταμίνες και ανόργανα συστατικά και ίνες.





http://www.queen.gr/YGEIA-FITNESS/DIATROFH-DIAITES/item/19285-Sas-pachainoyn-ta-zymarika

Δεν υπάρχουν σχόλια: