Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Καθαρισμός στο Άλσος Αγίου Φιλίππου στη Νίκαια






Δράση καθαρισμού, φροντίδας και προστασίας του Άλσους Αγίου Φιλίππου, οργανώνει αυτή την ώρα... ο ΣΚΑΪ σε συνεργασία με το δήμο Νίκαιας - Ρέντη.

Το Άλσος αποτελεί τον μεγαλύτερο ελεύθερο χώρο στον Πειραιά, με συνολική έκταση 110 στρεμμάτων. Πρόκειται για μία όαση πρασίνου, που αποτελεί καθημερινό χώρο αναψυχής για εκατοντάδες συμπολίτες μας. Χρειάζεται ωστόσο διαρκή φροντίδα και προστασία για να αναδειχθεί ακόμα περισσότερο. Ο ΣΚΑΪ είχε προχωρήσει πέρυσι τον Ιούλιο στον καθαρισμό του χώρου, καθώς και σε πότισμα και καλλωπισμό των δέντρων και φυτών του άλσους. Φέτος ο ΣKAΪ επιστρέφει, και προσκαλεί όλους εσάς σε μία συντονισμένη προσπάθεια προστασίας και ανάδειξης του ξεχωριστού αυτού χώρου.

Η δράση περιλαμβάνει:
- Γενικό Καθαρισμό από σκουπίδια με τη βοήθεια εθελοντών και προσκόπων.
- Καθαρισμό βαμμένων πέτρινων τοίχων
- Καθαρισμό του Δασικού Μονοπατιού
- Δασοπροστασία
- Επισκευές σε ορισμένα παγκάκια
- Κόψιμο επικίνδυνων σιδερένιων σημείων από κατάλοιπα παιχνιδιών και κάδων
- Καθαρισμό τουαλετών
- Βάψιμο και περιποίηση χώρου
- Αποψίλωση από ξερά κλαδιά

Ο δήμος Νίκαιας - Ρέντη έχει την ευθύνη για το συντονισμό της δράσης. Όλα τα υλικά που θα χρειαστούμε εκείνη την ημέρα, όπως ξυλεία για να φτιάξουμε τα παγκάκια, μπογιές για βάψιμο, πινέλα και εργαλεία θα εξασφαλιστούν από το δήμο. Ο ΣΚΑΪ καλεί όλους εσάς τους εθελοντές να έρθετε και να προσφέρετε εθελοντικά την εργασία σας στον τομέα που σας ενδιαφέρει.

Σημείο Συνάντησης:
Κεντρική είσοδος του άλσους, οδός Ακροπόλεως 84









http://www.skai.gr/news/environment/article/171324/katharismos-sto-alsos-agiou-filippou-nikaia-/

Δεν υπάρχουν σχόλια: