Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Δείξε μου λίγο μπούτι!!





Εσύ πόσο καλά ξέρεις να ψωνίζεις από το κρεοπωλείο της γειτονιάς;
Είσαι πρωτάρα νοικοκυρά και δεν έχεις ιδέα από ψώνια;

Μην πελαγώνεις, υπάρχουν απλά βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για να γίνεις και εσύ μία βετεράνα νοικοκυρά και βάλεις τα γυαλιά στην πεθερά σου. Το καλό γεύμα δεν αρχίζει απλά από το πως θα καθαρίσετε τα υλικά σας και πως θα τα μαγειρέψετε αλλά όλα αρχίζουν από πολύ πιο πριν. Δεν θα κάνεις τέλειο γιουβετσάκι αν από την αρχή δεν έχεις διαλέξει την πιο καλή ποιότητα κρέατος. Και για να διαλέξεις την πιο καλή ποιότητα κρέατος πρέπει να έχεις πάει και στο κατάλληλο κρεοπωλείο.

Ναι, η πρώτη σου απόπειρα είναι να πας το κρεοπωλείο της γειτονιάς, αλλά πριν περάσεις την πόρτα του, πρόσεξε καλά αν οι τοίχοι και τα πατώματα είναι καθαρά. Αν το πάτωμα είναι βρώμικο φαντάσου πόσο βρώμικο θα είναι το ψυγείο το οποίο και δεν βλέπει κανείς. Προσέξτε πως είναι κατανεμημένα τα κρέατα, ένα όμορφα στημένο μαγαζί σε ελκύει να το εμπιστευτείς περισσότερο από ένα ακατάστατο και βρώμικο.

Μην ντραπείς ποτέ να ρωτήσεις ότι απορία έχεις τον κρεοπώλη σου. Είτε αν το κρέας είναι οργανικό, είτε ελευθέρας βοσκής. Ένας καλός κρεοπώλης θα μπορεί να σας δώσει λεπτομέρειες από την ράτσα του ζώου μέχρι σε ποια φάρμα έχει ανατραφεί. Αν δεν σας ικανοποιήσουν οι απαντήσεις που λάβατε απλά. Δεν νομίζουμε πως αυτός ο κρεοπώλης είναι ο σωστός για εσάς.

Εξασκείτε την όσφρηση σας και αν μυρίσετε κάτι που δεν σας αρέσει απλά επιλέξτε να μην το αγοράσετε. Το ίδιο ισχύει και αν τα κρέατα που θα δείτε κρεμασμένα έχουν περίεργη όψη και χρώματα. Ακόμα και αν δεν είναι σε άσχημη κατάσταση όταν το πάρετε από το κρεοπωλείο, φανταστείτε τι θα πάθει όση ώρα θα κάτσει στην πλαστική σακούλα ή στη ζέστη του αυτοκινήτου μέχρι να πάτε σπίτι.

Το καλό κρέας θα πρέπει να έχει μία ματ και ξερή όψη, με βαθύ κόκκινο χρώμα που δείχνει υγεία και φρεσκάδα. Μην ανησυχείτε αν δείτε τρίχες ζώου στην επιφάνεια του κρέατος, μπορείτε να το πείτε στον κρεοπώλη σας να σας καθαρίσει το κρέας πριν το πάρετε. Το ίδιο ισχύει και για το κοτόπουλο, η απαλή κρεμ όψη του δεν πρέπει να έχει μελανιές ή σκισίματα -υπολόγισε όμως ότι το χρώμα στα πουλερικά είναι ανάλογο και με την διατροφή που ακολουθούσε το πουλερικό.







http://www.queen.gr/MAGEIRIKH/PERI-OREXEWS/item/18816-Deixe-moy-ligo-mpoyti

Δεν υπάρχουν σχόλια: