Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Καλοκαιρινές ανεπιθύμητες “επισκέψεις”







Η «ευαίσθητη» γυναικεία περιοχή είναι ιδιαίτερα ευάλωτη τώρα το καλοκαίρι, λόγω της ζέστης και της υγρασίας, γι'αυτό χρειάζεται η λήψη προληπτικών μέτρων, αλλά και η συμβουλή του ειδικού όταν υπάρχουν ενοχλητικά συμπτώματα...

Οι συνήθεις “ύποπτοι” είναι:


Η μυκητίαση – αιδοιοκολπίτιδα. Πρόκειται για τη συχνότερη λοίμωξη που ταλαιπωρεί τις γυναίκες όλες τις εποχές του χρόνου, αλλά το καλοκαίρι, λόγω της ζέστης και της τοπικής υγρασίας που αυξάνεται από την έντονη εφίδρωση, εμφανίζεται συχνότερα.

Είναι μύθος ότι η πισίνα ή η θάλασσα προκαλούν κολπίτιδες. Εάν το νερό είναι καθαρό το πρόβλημα είναι η υγρασία που παραμένει μετά το μπάνιο στο αιδοίο.

Ο κύριος παράγοντας που ευνοεί την ανάπτυξη μυκήτων είναι η υγρασία στην ευαίσθητη περιοχή. Κατά συνέπεια τα μέτρα προφύλαξης είναι κυρίως:


Αλλαγή του μαγιό αμέσως μετά το μπάνιο

Σιδέρωμα των εσωρούχων

Αποφυγή αρωμάτων

2. Η ουρολοίμωξη επίσης ταλαιπωρεί πολύ τις γυναίκες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Αυτό οφείλεται στη χρήση ακάθαρτων τουαλετών, αλλά στο γεγονός ότι οι γυναίκες αποφεύγουν να ουρήσουν το βράδυ, ιδιαίτερα μετά από κατανάλωση αλκοόλ, το οποίο δρα ως διουρητικό.

Για να προλάβουμε λοιπόν τέτοια προβλήματα ουρούμε τακτικά, με καλές συνθήκες υγιεινής και δεν καταπιέζουμε τον εαυτό μας.

3. Τα οξυτενή κονδυλώματα, παρότι είναι σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα, εμφανίζουν έξαρση κατά τις καλοκαιρινές διακοπές, γιατί πολλοί αλλάζουν ερωτικούς συντρόφους.

Ακόμα και εάν το προφυλακτικό δεν προστατεύει 100%, είναι απαραίτητη η χρήση του σε περίπτωση μη μόνιμης σχέσης. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγουμε την λοίμωξη με τον ιό HPV.







http://www.newsbomb.gr/ygeia/story/60618/kalokairines-anepithymhtes-episkepseis

Δεν υπάρχουν σχόλια: