Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2011

Χανιά: Αυξάνονται τα άτομα που λαμβάνουν συσσίτιαΔιακόσια σαράντα άτομα και 60 οικογένειες περνούν καθημερινά από τα φιλόπτωχα συσσίτια του Αγίου Νικολάου Σπλάντζιας, ένας αριθμός που παρουσιάζει σημαντική αύξηση...

Σύμφωνα με τα ανησυχητικά αυτά στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο αντιπρόεδρος των συσσιτίων Γιάννης Σκαράκης, το 70% είναι Έλληνες, ενώ σημαντικός είναι και ο αριθμός των εξυπηρετούμενων, αλλοδαπών.

Όπως ο ίδιος τόνισε, η προσφορά των συσσιτίων, που λειτουργούν από το 1963, είναι πολύπλευρη και δεν περιορίζεται μόνο στη σίτιση καθώς περιλαμβάνει και την παροχή δωρεάν οδοντιατρικής περίθαλψης στο οδοντιατρείο του συλλόγου των συσσιτίων, αλλά και τη δυνατότητα χρήσης διαδικτύου σε μαθητές άπορων οικογενειών ενώ στο ισόγειο του χώρου λειτουργεί και βιβλιοθήκη.

Στα άμεσα σχέδια είναι και η δημιουργία ξενώνα αστέγων. Στην ενίσχυση του έργου των συσσιτίων ο Άγιος Νικόλαος της Σπλάντζιας θα συμβάλει και η συναυλία που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 21 Ιουνίου στο παλιό λιμάνι των Χανίων. Τη συναυλία οργανώνουν ο δήμος Χανίων η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Χανίων, και ιδιωτικός ραδιοφωνικός σταθμός στο πλαίσιο και του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και οι παρευρισκόμενοι, έπειτα κι από προτροπή των καλλιτεχνών θα μπορούν να καταθέτουν χρήματα στους πάγκους των συσσιτίων της Σπλάντζιας.


http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/60311/chania-ayxanontai-ta-atoma-poy-lambanoyn-syssitia

Δεν υπάρχουν σχόλια: