Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Χοντρό «άδειασμα» Παπακωνσταντίνου από Βενιζέλο













«Προσπαθώ να συμμαζέψω ότι βρήκα» είπε ο νέος υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος στη συνεδρίαση του ΚΤΕ και ο νοών νοείτω!

Ο νέος τσάρος της Οικονομίας «άδειασε» εν ψυχρώ στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τον προκάτοχό του κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, συνοψίζοντας την κριτική του στην εξής φράση: «Στο Eurogroup ήταν έξω φρενών!».

Περιγράφοντας την κατάσταση και προσπαθώντας να λειτουργήσει για άλλη μια φορά πυροσβεστικά στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, εξήγησε ότι δεν είχε συμφωνηθεί τίποτα, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τον υπουργό Περιβάλλοντος.

Ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε βέβαια και τη λυπητερή, ήτοι τα νέα φορολογικά μέτρα, τα οποία έχουν ως εξής:

Αύξηση κατά 5% στο πετρέλαιο θέρμανσης με στόχο να αυξηθεί και του χρόνου, ώστε μέχρι το 2013 να έχει εξισωθεί με το πετρέλαιο κίνησης

Το αφορολόγητο πέφτει στις 8.000 ευρώ (εξαιρούνται κάποιες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπως ΑΜΕΑ, άνεργοι, νέοι ως 30 ετών και ηλικιωμένοι πάνω από 65 ετών)

Έκτακτη εισφορά 5% σε πολύ υψηλά εισοδήματα

Ο κ. Βενιζέλος δέχθηκε όπως αναμενόταν εισηγήσεις και παράπονα από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Η κ. Βάσω Παπανδρέου ζήτησε να μην υπογράφει αποφάσεις μόνο ο υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε: «Δεν ξέρουμε που πάμε, δεν υπάρχει ορίζοντας».

«Όλο για φόρους μας μιλάτε. Πότε θα κλείσετε τους δεκάδες παρασιτικούς οργανισμούς με στελέχη των έξι χιλιάδων ευρώ;» διαμαρτυρήθηκε ο Μίμης Ανδρουλάκης.

Στον τελευταίο απάντησε η Μιλένα Αποστολάκη, η οποία του είπε ότι υπάρχει και ο ανθρώπινος παράγοντας και «σ’ αυτούς τους οργανισμούς δουλεύουν και άνθρωποι με 800 ευρώ».

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: «Πώς να υπάρχει αξιοπιστία, όταν ο προηγούμενος υπουργός των Οικονομικών ερχόταν εδώ και μας έλεγε πως έχει κλείσει συμφωνία και δεν είχε κάνει τίποτα».

Σοφία Γιαννακά προς Ευάγγελο Βενιζέλο: «Καλώς ήρθατε στην πιο δύσκολη δουλειά του κόσμου στον πιο δύσκολο ΚΤΕ της Βουλής».

Η κ. Γιαννακά ανέφερε επίσης ότι όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση δεν μείωσε τη φοροδιαφυγή ούτε τους μισθούς των υψηλόβαθμων στελεχών των ΔΕΚΟ και «τώρα στέλνουμε το λογαριασμό στο 40% των Ελλήνων».






http://www.newsbomb.gr/politikh/story/61945/chontro-adeiasma-papakwnstantinoy-apo-benizelo

Δεν υπάρχουν σχόλια: