Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Συγκλονιστικές πληροφορίες για το σχέδιο δολοφονίας του Καραμανλή


Συγκλονιστικές πληροφορίες για σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή, όταν ήταν πρωθυπουργός της χώρας περιέχονται σε δημοσίευμα του περιοδικού «Επίκαιρα».




Το δημοσίευμα επικαλείται έγγραφο της ρωσικής ομοσπονδιακής υπηρεσίας πληροφοριών FSB η οποία και αποκάλυψε τα σχέδια εξόντωσης του Κώστα Καραμανλή, ενώ υποστηρίζει ότι είχε ενημερωθεί από τον πρώην σύμβουλό του Άλεξ Ρόντο και ο αρχηγός (τότε) της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργος Παπανδρέου για την ύπαρξη του σχεδίου.


Για το ίδιο θέμα υπήρξε σήμερα δημοσίευμα στην εφημερίδα «Ριζοσπάστης» με τίτλο «Αποκαλύψεις για σχέδιο δολοφονίας Κ. Καραμανλή».

Σύμφωνα το περιοδικό «Επίκαιρα», σχέδιο δολοφονίας του Κ. Καραμανλή εκπονήθηκε από «συμμαχικές μυστικές υπηρεσίες» και ανατέθηκε σε τουλάχιστον είκοσι Έλληνες συνεργάτες τους, που «δεν ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο»!

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα επίσης, άκρως απόρρητο έγγραφο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), με την κωδική ονομασία «Ειδικό Δελτίο Ενημέρωσης» (Νο 219/5 Φεβρουαρίου 2009), ανέφερε ότι η υπηρεσία έλαβε γνώση από την FSB, δηλαδή τη Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας, πως “ομάδα Εργασίας” της, που αποτελούνταν από δεκαεννέα άτομα, εντόπισε και αποκάλυψε σχέδιο επίθεσης σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού με σκοπό την αναβολή ή τη ματαίωση της ενεργειακής πολιτικής της χώρας”».

H ίδια «ομάδα εργασίας» βρισκόταν στην Ελλάδα για τη διοργάνωση επιχειρήσεων «αντιπαρακολούθησης», λόγω της διαπιστωμένης απόπειρας τηλεφωνικής υποκλοπής συνομιλιών μεταξύ των κυρίων Κ. Καραμανλή, Β. Πούτιν και Τζ. Παρβάνοφ.

Αλλά σε μία τουλάχιστον περίπτωση οι Ρώσοι πράκτορες βρέθηκαν «πρόσωπο με πρόσωπο» με άτομα που παρακολουθούσαν με «ύποπτες προθέσεις» τον Κώστα Καραμανλή. Στο έγγραφο αναφέρεται συγκεκριμένο περιστατικό στην περιοχή της Νέας Μάκρης Αττικής, μεταξύ του πενθημέρου 20 και 25 Απριλίου 2008.

«Τα άτομα του κλιμακίου της “ομάδας Εργασίας“ της FSB που συμμετείχαν στην αναφερόμενη εμπλοκή ήταν τέσσερα, ενώ τα άτομα του άλλου “Χώρου” ήταν δύο, άοπλα, γυμνασμένα, μιλούσαν ελληνικά και διέφυγαν από το χώρο της εμπλοκής χρησιμοποιώντας μοτοσικλέτα τύπου Enduro, χρώματος κίτρινου, που δεν έφερε πινακίδες κυκλοφορίας. Το προαναφερόμενο όχημα εγκαταλείφθηκε στο χώρο της εμπλοκής», αναφέρεται στο έγγραφο που κοινοποιήθηκε στον πρώην πρωθυπουργό.

Το δημοσίευμα ισχυρίζεται ότι υπήρχε συγκεκριμένο σχέδιο, το «Πυθία 1», το οποίο αποσκοπούσε στη συνολική αποσταθεροποίηση της χώρας επί κυβέρνησης Καραμανλή.

Το σχέδιο επικεντρωνόταν σε τέσσερα σημεία:
- Πολιτική αποσταθεροποίηση με την υπόθεση Βατοπεδίου.
- Επιχειρηματική αποσταθεροποίηση για την υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας στο οποίο περιλαμβάνονται και απαγωγές επιχειρηματιών.
- Κοινωνική αποσταθεροποίηση με διάφορες μορφές κοινωνικής αναταραχής και τρομοκρατικές ενέργειες.
- Δημιουργία προβλημάτων στην εξωτερική πολιτική.

Σύμφωνα με το ίδιος έγγραφο επίσης «οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες εκτιμούν ότι η σημερινή γενιά τρομοκρατών είναι ελεγχόμενη από τις Δυτικές Υπηρεσίες».

Εξαιτίας των πληροφοριών από τους Ρώσους μάλιστα, η ΕΥΠ στο έγγραφό της προς το γραφείο του τότε πρωθυπουργού, του υπουργού Εσωτερικών και του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών «συνιστούσε την ανάγκη συνεχιζόμενης λήψης αυξημένων μέτρων ασφάλειας του κ. Πρωθυπουργού» .

http://ierosagon.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: