Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Η Ελλάδα βάζει απεργιακό «λουκέτο»




Οι απεργιακές κινητοποιήσεις εντείνονται παρά την καλοκαιρινή περίοδο. Η σκληρή μνημονιακή πολιτική προκαλεί την κλιμάκωση των αντιδράσεων σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ... Οι συνδικαλιστικοί φορείς αξιώνουν την απόσυρση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος από τη κυβέρνηση, σημειώνοντας πως αν δεν συμβεί αυτό, οι κινητοποιήσεις είναι μονόδρομος.

Ήδη αύριο Τετάρτη 15 Ιουνίου θα ξημερώσει η μέρα των έντονων κινητοποιήσεων λόγω της νέας 24ωρης γενικής απεργίας για το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Απεργιακές κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν και στις 21 Ιουνίου - ημέρα πανευρωπαϊκής δράσης - καθώς και κατά τη συζήτηση και ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και των εφαρμοστικών νόμων.

Ποιοι κλάδοι εργαζομένων συμμετέχουν στην απεργία:


* Γιατροί: Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών κάλεσε τα μέλη του σε μαζική συμμετοχή,.
*Οδοντίατροι: Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία προκήρυξε πανοδοντιατρική απεργία για την ερχόμενη Τετάρτη.
*ΕΚΑΒ-Κέντρα Υγείας-Νοσοκομειακοί: Με προσωπικό ασφαλείς θα λειτουργήσουν τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα Θεραπευτήρια Χρονίων Παθήσεων και οι Υπηρεσίες Υγείας Πρόνοιας.
*ΜΜΕ: Η μη υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης, οι συνεχιζόμενες περικοπές στον χώρο του Τύπου και οι απολύσεις βγάζουν τα ΜΜΕ από τη πρίζα! Τα Μέσα Ενημέρωσης προχωρούν σε 24ωρη απεργία έπειτα από απόφαση που πάρθηκε από τα διοικητικά συμβούλια της ΠΟΕΣΥ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΠΟΕΠΤΥΜ και ΟΜΤΒΧ.
*Τραπεζικοί υπάλληλοι.
*Μικρομεσαίοι και έμποροι. Επιχειρήσεις και εμπορικά καταστήματα θα βάλουν λουκέτο από τις 12:00 έως τις 15:00.
*ΠΝΟ: Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αποφάσισε 24ωρη πανελλαδική απεργία των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

* Mε ολιγόωρες στάσεις εργασίας αποφάσισαν να συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς στην 24ωρη απεργία της Τετάρτης, προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο κόσμος που επιθυμεί να κατέβει στο κέντρο της Αθήνας .

Ωστόσο, 24ώρο χειρόφρενο θα τραβήξουν ο ΟΣΕ και ο Προαστιακός.

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ
Ο ΗΣΑΠ θα λειτουργήσει από τις 8:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ.
Τα μπλε λεωφορεία θα περνούν από τις στάσεις από τις 9:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ.
Τα τρόλεϊ θα εξυπηρετούν από τις 8:00 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.
Το τραμ θα εκτελεί δρομολόγια από τις 7:00 το πρωί ως τις 11: 00 το βράδυ.
Κανονικά θα κυκλοφορήσει το ΜΕΤΡΟ με εξαίρεση τη γραμμή Δουκίσσης Πλακεντίας - Αεροδρόμιο, η οποία εξυπηρετείται από τον Προαστιακό.

Πρόσκληση προς όλες τις Ομοσπονδίες των ΔΕΚΟ που βρίσκονται υπό αποκρατικοποίηση απευθύνει η ΓΕΝΟΠ. Παράλληλα ζητείται και η κήρυξη 48ωρης απεργίας για τις 27 και 28 Ιουνίου. Η ΓΕΝΟΠ προχωρά σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες αρχής γενομένης από την Δευτέρα, 20 Ιουνίου.

Θα προηγηθούν, την Παρασκευή 17 και την Κυριακή 19 Ιουνίου ανοικτές συγκεντρώσεις -συλλαλητήρια στις κεντρικές πλατείες των ενεργειακών πόλεων Μεγαλόπολης και Πτολεμαΐδας.








http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/59211/h-ellada-bazei-apergiako-loyketo

Δεν υπάρχουν σχόλια: