Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Πεδίο μάχης το Σύνταγμα..













Σε πεδίο μάχης έχει μετατραπεί για άλλη μία φορά το Σύνταγμα την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη οι ομιλίες των βουλευτών για το Μεσοπρόθεσμο που αναμένεται να ψηφιστεί στις 15:00...
Επιθέσεις σώμα με σώμα, χειροβομβίδες κρότου λάμψης, καπνογόνα και τραυματίες "ντύνουν" το σκηνικό έξω από τη Βουλή. Η ατμόσφαιρα είναι αποπνιχτική καθώς οι αστυνομικοί κάνουν εκτεταμένη χρήση χημικών.

Νωρίτερα, οι διαδηλωτές έκαναν «ντου» για να μπουν στην Βουλή σπάζοντας τα κάγκελα που έχουν τοποθετηθεί περιμετρικά του Κοινοβουλίου. Οι αστυνομικοί απαντούν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Ωστόσο, στο σημείο παραμένουν χιλιάδες πολίτες από κάθε γωνιά της Ελλάδας, εν αναμονή του αποτελέσματος της κρίσιμης ψηφοφορίας.

Το χρονικό των επεισοδίων

Επεισόδια σημειώθηκαν γύρω στις 09:30 στην συμβολή των οδών Ηρώδου Αττικού και Ερατοσθένους. Δυνάμεις των ΜΑΤ που είχαν αποκλείσει δρόμους προκειμένου να προστατεύσουν την είσοδο των βουλευτών στο Κοινοβούλιο, «έσπρωξαν» ομάδα διαδηλωτών προς την οδό Β. Όλγας, κάνοντας χρήση χημικών. Από τα επεισόδια τραυματίστηκε ο Πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Γιώργος Χαρίσης.

Η ένταση μεταφέρθηκε αργότερα γύρω στις 12.30 έξω από το υπουργείο Οικονομικών όταν αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν να προσαγάγουν διαδηλωτή. Οι συγκεντρωμένοι αντέδρασαν με αποτέλεσμα να σημειωθούν συμπλοκές με τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Κατά λάθος επίθεση στην Λ. Κανέλλη

Επίθεση από Αγανακτισμένους δέχτηκε (κατά λάθος) η βουλευτής του ΚΚΕ, κ. Λ. Κανέλλη περνώντας από τη Λεωφόρο Β. Σοφίας με το αυτοκίνητό της. Οι διαδηλωτές πέταξαν καφέδες στο αυτοκίνητο της Λ. Κανέλλη, χωρίς να γνωρίζουν ότι είναι εκείνη. Όταν όμως αντιλήφθηκαν ότι είναι η βουλευτής του ΚΚΕ σταμάτησαν και την άφησαν να περάσει. Φεύγοντας η κ. Κανέλλη έκανε με το χέρι της το σήμα της νίκης.







http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/63406/entash-sto-syntagma

Δεν υπάρχουν σχόλια: