Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Μας λένε «χασομέρηδες» και «τζαμπατζήδες»






Τη σκυτάλη από τους Γερμανούς και τα δημοσιεύματα τύπου Bild που διασύρουν την Ελλάδα πήραν οι Βρετανοί και συγκεκριμένα η εφημερίδα Daily Mail.

Με αφορμή το μετρό της Αθήνας, στο επίκεντρο της ανθελληνικής επίθεσης μπαίνουν οι «τσαμπατζήδες και χασομέρηδες» Έλληνες.

Η ειρωνεία ξεχειλίζει: «Ακόμα και μια αποπνικτικά ζεστή καλοκαιρινή ημέρα, το μετρό της Αθήνας αποτελεί απόλαυση. Έχει κλιματισμό και οθόνες πλάσμα για τη διασκέδαση των επιβατών, όση ώρα περιμένουν στις δροσερές σπηλαιώδεις αποβάθρες –και οι συρμοί έρχονται στην ώρα τους».

«Υπάρχει και ένα ακόμα bonus για τους επιβάτες αυτού του τελευταίας τεχνολογίας μεταφορικού συστήματος: είναι -στην πράξη- δωρεάν για τα πέντε εκατομμύρια Έλληνες της ελληνικής πρωτεύουσας», αναφέρει ο αρθρογράφος Άντριου Μαλόουν.

Ψέγει το γεγονός ότι δεν υπάρχουν μπάρες στα ακυρωτικά μηχανήματα και ότι επαφίεται στην τιμιότητα των Ελλήνων η ακύρωση του εισιτηρίου, κάτι το οποίο ελάχιστοι πράττουν, τονίζει.

Η επίθεση συνεχίζεται με μια μείξη αρχαιοελληνικής μυθολογίας και φολκλόρ: «Δεν αποτελεί έκπληξη (σ.σ. η μη ακύρωση εισιτηρίων): το χασομέρι γίνεται σε ηράκλεια κλίμακα –από τον ιδιοκτήτη του πιο μικρού καταστήματος μέχρι τις πιο ισχυρές προσωπικότητες των επιχειρήσεων και της πολιτικής- και αποτελεί μέρος της ζωής των Ελλήνων, όπως το ούζο και οι ελιές».

Στο υπόλοιπο άρθρο αναφέρονται υπέρογκα ποσά ως αμοιβές των εργαζομένων στο μετρό, από τους μηχανοδηγούς μέχρι τις καθαρίστριες, ενώ τονίζεται ότι οι Έλληνες δεν έδωσαν φράγκο για την κατασκευή του, η οποία υλοποιήθηκε με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και ως εκ τούτου πλήρωσαν γι’ αυτή οι Βρετανοί φορολογούμενοι.

Οι συγκρίσεις με τους «πλουσιοπάροχους» ελληνικούς μισθούς και τους αντίστοιχους βρετανικούς δίνουν και παίρνουν, για να καταλήξει ο αρθρογράφος ότι κάθε βρετανική οικογένεια μπορεί να «φεσωθεί» ένα λογαριασμό 14 χιλιάδων λιρών (περίπου 15 χιλιάδες ευρώ) για να πληρώσει την οικονομική κρίση, που οι ίδιοι οι Έλληνες δημιούργησαν! Παρόλο που οι Βρυξέλλες απέκλεισαν τη βρετανική συνεισφορά σε αυτή τη φάση, το μένος της Daily Mail έμεινε ακλόνητο, καθώς οι «Έλληνες ζουν εις βάρος» των άλλων Ευρωπαίων.

Για το τέλος, δείτε μια από τις φωτογραφίες που συνοδεύουν το άρθρο και τη λεζάντα της: «Ελληνική φάρσα: Καλοπέραση σε παραθαλάσσια φανταχτερά εστιατόρια»...


http://www.newsbomb.gr/diethnh/story/62477/mas-lene-chasomerhdes-kai-tzampatzhdes

Δεν υπάρχουν σχόλια: