Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Ανεβασμένη διάθεση σε 30΄









Είναι κοινό μυστικό ότι η τακτική άσκηση είναι ωφέλιμη για τη σωματική μας υγεία... Με την άσκηση μειώνονται οι κίνδυνοι για καρκίνο, καρδιαγγειακές παθήσεις και εγκεφαλικό.

Πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι η τακτική σωματική άσκηση είναι επίσης ωφέλιμη και για την ψυχική υγεία. Η άσκηση βοηθά τόσο στην αντιμετώπιση όσο και στην πρόληψη της κατάθλιψης.

Μέσω της άσκησης βελτιώνεται η διάθεση και η συγκέντρωση, και μειώνεται το άγχος. Η άσκηση επιδρά σε ορισμένες χημικές ουσίες του εγκεφάλου μας που επηρεάζουν τη διάθεσή μας και έτσι είμαστε πιο ευτυχισμένοι.

Μετά από μία κουραστική μέρα η άσκηση μπορεί να μας δώσει ενέργεια. Όταν μας ανησυχεί κάτι, μπορεί να αποσπάσει τις σκέψεις μας για λίγο. Ακόμη και ένας περίπατος 15 λεπτών βοηθά να χαλαρώσουμε και να καθαρίσει το μυαλό μας.

Οποιαδήποτε άσκηση είναι καλύτερη από τη μη άσκηση. Για να αποκομίσει κανείς το μέγιστο όφελος, ωστόσο, χρειάζονται 30 λεπτά ημερησίως, τουλάχιστον πέντε ημέρες την εβδομάδα ή 45 – 60 λεπτά τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα.



http://www.newsbomb.gr/ygeia/story/60623/anebasmenh-diathesh-se-30

Δεν υπάρχουν σχόλια: