Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Νέα γενιά ηλεκτρονικών γυαλιών για όλα τα μάτια

Νέα γενιά ηλεκτρονικών γυαλιών για όλα τα μάτια
το διαβάσαμε στους απαράδεκτους
Νέα γενιά ηλεκτρονικών γυαλιών υπόσχονται να φέρουν το τέλος στα διεστιακά ή πολυεστιακά. Τα em Power, όπως ονομάζονται, επιτρέπουν σε όσους τα φορούν να αλλάζουν ανάμεσα στις διάφορες «συνταγές» φακών που τους έχει δώσει ο οφθαλμίατρός τους για το διάβασμα και για την όραση σε απόσταση...
Αυτό είναι εφικτό χάρη στους ηλεκτρονικά εστιαζόμενους φακούς τους, τους πρώτους σε εφαρμογή στον κόσμο.

Οι φακοί αυτοί περιέχουν μια λεπτή επίστρωση υγρού κρυστάλλου που αλλάζει την ευθυγράμμισή του όταν αυτό απαιτείται. Το μόνο που έχει να κάνει αυτός που τα φοράει είναι να γείρει το κεφάλι προς τα εμπρός ή να ακουμπήσει με το χέρι του τον σκελετό και η συνταγή που του έχει δώσει ο γιατρός ενεργοποιείται.

Η κατασκευάστρια εταιρεία των em Power, η PixelOptics υπόσχεται ότι τα νέα γυαλιά θα κατασκευαστούν για όλες τις οφθαλμιατρικές ανάγκες και θα είναι διαθέσιμα σε μια σειρά από στιλ, σχήματα, μεγέθη και χρώματα. Τα γυαλιά παρουσιάστηκαν τον περασμένο μήνα κατά τη διάρκεια της διεθνούς Vision Expo East στη Νέα Υόρκη και θα κυκλοφορήσουν κανονικά στις ΗΠΑ το καλοκαίρι.

Τα γυαλιά για να αλλάζουν εστίαση πρέπει να φορτίζονται οκτώ ώρες και έτσι αποκτούν αυτονομ
ία για δύο με τρεις ημέρες. Οσο για την τιμή τους; Κάθε άλλο παρά προσιτή μπορεί να χαρακτηριστεί αφού κυμαίνεται από 1.000 έως 1.250 δολάρια.

Πηγή: espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: