Τρίτη 3 Μαΐου 2011

ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ ΑΓΧΩΜΕΝΟΣ. Νο1

Ο πρώην Υπουργός Αμύνης κος Β. Μείμαράκης, αγχωμένος μετά τις καταγγελίες του ΛΑ.Ο.Σ. για προσπάθεια συγκάλυψης ευθυνών στην υπόθεση των υποβρυχίων, από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, επέλεξε να επιτεθεί στον Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ., λέγοντάς μας σχεδόν ότι σαν Υπουργός Αμύνης δεν κατήγγηλε την σύμβαση, διότι τον πίεζε ο Γ. Καρατζαφέρης να μην το κάνει…
Επειδή η υποτίμηση της νοημοσύνης μας έχει και κάποιο όριο, θα αρχίσουμε λίγο να ασχολούμαστε με τα επιχειρήματα του πρώην Υπουργού Αμύνης.


Σε συνέντευξη που έδωσε στον Real fm ο Β Μεϊμαράκης, μεταξύ άλλων μας είπε πως δεν έχει την ευθύνη «μόνο όποιος υπογράφει» υπονοώντας τον εαυτό του, αλλά και « ο αρχηγός κόμματος ο οποίος περιφέρεται στα κανάλια και έχει δυσανάλογη απήχηση κι αντίληψη κι επηρεάζει συμβάσεις και εξελίξεις».



Πραγματικά το δράμα ενός Υπουργού Αμύνης, που ως γνωστόν δεν έχει καμία αρμοδιότητα, ουδεμία εξουσία και φυσικά την παραμικρή ευθύνη για αυτά που υπογράφει, μας έχει συγκινήσει όλους… Ιδικά όταν κάθε προσπάθειά του να καταγγείλει συμβάσεις που ζημιώνουν το Ελληνικό Δημόσιο, προσκρούει στην ανυπέρβλητη εξουσία ενός κόμματος που τότε διέθετε 10 βουλευτές, και στον «νονό» αρχηγό του, τα πράγματα αποκτούν μία μυθιστορηματικών διαστάσεων δραματοποίηση… «Ο ανυπεράσπιστος Υπουργός Αμύνης και ο νονός πολιτικός αρχηγός (…του 4,2%) που τον πιέζει» θα μπορούσε να αποτελέσει σενάριο ταινίας με μεγάλη επιτυχία.


Φυσικά η αλήθεια είναι πως ο ΛΑ.Ο.Σ. από τότε, με αλλεπάλληλες ερωτήσεις στην Βουλή, καλούσε τον κο Μειμαράκη να ενημερώσει τον Ελληνικό λαό που πήγαν τα 2 δις Ευρώ, γιατί δεν έχει παραλυφθεί το υποβρύχιο και γιατί δεν καταγγέλλει την σύμβαση που από ότι φαίνεται ζημιώνει το Ελληνικό δημόσιο.  


Ο κος Μειμαράκης στην ίδια συνέντευξη συνεχίζει εξηγώντας γιατί η Ν.Δ. δεν δέχεται την πρόταση του ΛΑ.Ο.Σ. να γίνει προανακριτική όχι μόνον για τον κο Τσοχατζόπουλο, αλλά και για όλους τους υπουργούς, πρωθυπουργούς και μέλη του ΚΥΣΕΑ που εμπλέκονται στην υπόθεση:
 "λέει λοιπόν ο κ. Καρατζαφέρης προανακριτική για όλους. Προανακριτική σημαίνει κάλπη για το κάθε πρόσωπο με στοιχεία για το κάθε πρόσωπο, άρα είναι σίγουρο ότι, αν στηθούν κάλπες με τα ελλιπέστατα στοιχεία της δικογραφίας - γιατί δεν αναφερόμαστε ούτε καν ως ονόματα - η Βουλή δεν μπορεί να υπερψηφίσει να πάμε προανακριτική, ούτε μπορεί να βάλει στο ίδιο τσουβάλι με τον Τσοχατζόπουλο ο οποίος αναφέρεται ονομαστικά στη δικογραφία."


Προφανώς ο κος Μειμαράκης δεν γνωρίζει την παραγγελία του Αντιεισαγγελέα του Α.Π. κ. Αθ. Κατσιρώδη, ο οποίος ζητά να παραπεμφθούν σε προανακριτική συγκεκριμένα ονόματα. Ο . κ. Αθ. Κατσιρώδης ζητάει λοιπόν:
«Α) Τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών για την υπόθεση των υποβρυχίων εκτός του κ. Τσοχατζόπουλου και για τα μέλη του ΚΥΣΕΑ, δηλαδή τους Κώστα Σημίτη, Γιώργο Παπανδρέου, Βάσω Παπανδρέου, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Ευάγγελο Βενιζέλο, Κώστα Λαλιώτη κλπ.
Β) Τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών όλων των υπουργών που επόπτευσαν στη συνέχεια τη σχετική διαδικασία, δηλαδή των Σπήλιου Σπηλιωτόπουλου και Ευάγγελου Μεϊμαράκη»


Οπότε κε Μειμαράκη δεν ισχύει το «δεν αναφερόμαστε ούτε καν ως ονόματα»… Αν διαβάσετε την εισαγγελική παραγγελία, κάπου εκεί στο τέλος είναι και το όνομά σας…


Έπεται συνέχεια…


http://www.neolaialaos.org/2011/05/1.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: