Δευτέρα, 18 Απριλίου 2011

Oι εργατικοί Τούρκοι και οι τεμπέληδες Έλληνες

Για Τούρκους που εργάστηκαν σκληρά, την ώρα που οι Έλληνες τεμπέλιαζαν έκανε λόγο ο Θεόδωρος Πάγκαλος, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Τουρκία. Υποτιμητικοί χαρακτηρισμοί και για τις ελληνικές τράπεζες. Αναφορά και στην υπόθεση της Finansbank. Οργισμένη αντίδραση από τη Νέα Δημοκρατία

Σε νέες δηλώσεις που αναμένεται να προκαλέσουν αντιδράσεις, προχώρησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος επισκέφθηκε την Τουρκία.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Hurriyet, ο κ. Πάγκαλος είπε ότι "ενώ οι Τούρκοι εργάζονταν σκληρά, οι Έλληνες τεμπέλιαζαν με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν σήμερα μια σοβαρή οικονομική κρίση".

Μάλιστα η τουρκική εφημερίδα έχει τίτλο "ο τζίτζικας και ο μέρμηγκας"

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, ο κ. Πάγκαλος είπε ακόμα, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Κωνσταντινούπολη, πως “τους πάντες εκπλήσσει η εντυπωσιακή αλλαγή που συντελείται στην Τουρκία ότι οι Τούρκοι είναι πετυχημένοι και έχουν ισχυρή αυτοπεποίθηση και ότι η Τουρκία είναι μια ισχυρή, οικονομικά και πολιτικά χώρα.”

Τόνισε ακόμα ότι “αν και οι Έλληνες πολίτες δεν έχουν πρόβλημα στο να πωλούν και να αγοράζουν εμπορεύματα από την Τουρκία , δεν μπόρεσε με κανένα τρόπο να ανοίξει η Θεολογική Σχολή στην Χάλκη και δεν μπόρεσαν να αρχίσουν επίσης τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια μεταξύ Λήμνου-Ίμβρου.”

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος προχώρησε και σε υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

"Οι δικές μας τράπεζες είναι αποτυχημένες, αν πάρουν ως παράδειγμα τις τούρκικες, θα συμμαζευτούν είπε ο κ. Πάγκαλος.

“Όταν πήραν οι Έλληνες την Finansbank, οι εθνικιστικοί κύκλοι ενοχλήθηκαν. Όμως αυτή την στιγμή στο εξωτερικό είναι μία από τις πιο πετυχημένες ελληνικές εταιρείες” κατέληξε ο κ. Πάγκαλος.

Κατά την επίσκεψή του στην Τουρκία ο κ. Πάγκαλος είχε το Σάββατο συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Φανάρι.

Το βράδυ της ίδιας μέρας, ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης έδωσε το "παρών" σε δεξίωση προς τιμήν του στην αίθουσα του Ναού Αγίας Τριάδος Ταξείμ, που διοργάνωσε το νεοσύστατο συντονιστικό όργανο της Ομογένειας "Σύνδεσμος Υποστήριξης Ρωμέϊκων Ευαγών Ιδρυμάτων".

Σκληρή ανακοίνωση από τη Νέα Δημοκρατία

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης αναφερόμενος στη συνέντευξη του κ. Πάγκαλου στην τουρκική εφημερίδα Hurriyet εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κάνοντας λόγο για λοιδορία των Ελλήνων από τον αντιπρόεδρο.

Ο κ. Μιχελάκης χαρακτήρισε τον Θεόδωρο Πάγκαλο "επικίνδυνο" και κάλεσε τον πρωθυπουργό να παρέμβει.

"Ο κύριος “μαζί τα φάγαμε” ξαναχτύπησε. Αφού αποκάλεσε τους δημόσιους υπαλλήλους “κοπρίτες” και αφού χαρακτήρισε τους αξιωματικούς των Ενόπλων μας Δυνάμεων “αντιπαραγωγικούς”, πήγε στην Τουρκία για να λοιδορήσει συλλήβδην τους Έλληνες.

Ούτε λίγο ούτε πολύ μας χαρακτήρισε όλους τεμπέληδες. Λέγοντας χαρακτηριστικά πως “όταν οι Τούρκοι εργάζονταν, εμείς τεμπελιάζαμε”. Δεν σταμάτησε όμως εκεί. Σε μια κρίσιμη στιγμή για την ελληνική οικονομία, επετέθη κατά του ελληνικού τραπεζικού συστήματος λέγοντας ότι “οι δικές τράπεζες είναι αποτυχημένες” και “ότι πρέπει να πάρουν παράδειγμα από τις τουρκικές”.

Το υβριστικό παραλήρημα του Αντιπροέδρου δεν σταμάτησε εκεί. Το κρεσέντο ήταν, όταν παραποίησε πλήρως την πραγματικότητα λέγοντας πως “μετά την εξαγορά της FinansBank” (τον Απρίλιο του 2006) “κάποιοι εθνικιστές ενοχλήθηκαν, αλλά σήμερα είναι μια από τις πιο πετυχημένες επενδύσεις”.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας να πούμε ότι το ΠΑΣΟΚ -δια του εκπροσώπου του και σημερινού υπουργού Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου- είχε χαρακτηρίσει σκάνδαλο την αγορά από την τότε διοίκηση της τράπεζας, ενώ 37 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είχαν εντάξει την υπόθεση FinansBank σε σχετική ερώτηση στη Βουλή.

Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είναι, πλέον, εκτός ελέγχου και εξαιρετικά επικίνδυνος. Το θέμα είναι εάν ο κύριος Παπανδρέου θα εξακολουθήσει να τον καλύπτει" τόνισε ο κ. Μιχελάκης.

http://news247.gr/ellada/politiki/dhlwsh_proklhsh_apo_ton_theodwro_pagkalo_sth_hurriyet.838498.html


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΓΑΑΑΑΑΛΟΣ ΜΠΟΥΧΕΣΑΣ Ο ΚΑΛΠΑΖΑΝΑΡΟΣ!!!ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΠΟ 'ΟΝ' ΠΟΥ ΚΛΑΝΕΙ ΣΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ!!!ΛΕΣΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ.(για οσους ξερουν).