Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Λίγα λόγια από την Αναύρα!

αξίζει να δείτετη διαφορά, πώς περιγράφει η βικιπαίδεια την Αναύρα, αλλά στην αγγλική γλώσσα μεταφρασμένη από τον αυτόματο μεταφραστή της google, καμία σχέση με τη ελληνική εκδοχή η οποία είναι εδώ!
Ανάβρα (Ελληνικά: Ανάβρα) είναι μια κοινότητα στο νομό Μαγνησίας, Ελλάδα. Σύμφωνα με την απογραφή του 2001 ήταν η popuIation της Ανάβρας Πολίτες 987. Το χωριό βρίσκεται στην δυτική πλευρά του όρους της Ανάβρας Othry, σε ύψος 900 μέτρων πάνω από τη θάλασσα, 72 χιλιόμετρα από το διοικητικό κέντρο του νομού του Βόλου, καθώς και κοντά στα σύνορα του Νομού Φθιώτιδας. Οι επισκέπτες θα είναι ικανοποιημένος από το φυσικό περιβάλλον, με πυκνή βλάστηση και τα πεντακάθαρα νερά. Ο ποταμός Ενιπέας, που είναι παραπόταμος του Πηνειού, ξεκινά από τις πηγές της Ανάβρας και περνά μέσα από το χωριό για δύο χιλιόμετρα.
Σύμφωνα με τη Μυθολογία Ανάβρα συνδέεται με κτηνοτροφικών δραστηριοτήτων. Σχεδόν όλοι οι κάτοικοι απασχολούνται με τη γεωργία και την κτηνοτροφία.
Αναγνωρισμένος ως ένα μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης έχει Ανάβρα. Η πόλη παράγει το δικό της ηλεκτρικής ενέργειας κατά 20 με αιολική ενέργεια. Πλεόνασμα ηλεκτρικής ενέργειας πωλείται. Οι κάτοικοι απολαμβάνουν ένα από τα υψηλότερα κατά κεφαλήν ΑΕΠ της Ανάβρας στην Ελλάδα και την υπόλοιπη ΕΕ, με εισοδήματα που κυμαίνονται 30,000 έως 100,000 ευρώ. [2] Η υδροηλεκτρική μονάδα έχει προγραμματιστεί για την κατασκευή. Η βιομάζα εγκατάσταση έχει ήδη προγραμματιστεί η οποία θα προμηθεύσει θέρμανσης και ζεστού νερού από την κοπριά των ζώων και ροκανίδια. Το σχέδιο καλεί για όλα τα σπίτια και κτίρια στην πόλη για τη θέρμανση / ζεστό νερό του δικτύου.
Τα σχέδια είναι που προτείνονται για τη δημιουργία ενός χιονοδρομικού κέντρου χειμερινών στις πλαγιές του βουνού και η ψηλότερη κορυφή του Othry Gerakovouki (1.726 μ.), δυτικά του χωριού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: