Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Κατάπιε την γλώσσα της η Τατιάνα Στεφανίδου μόλις πληροφορήθηκε τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης μέσω τηλεφωνημάτων και sms που έγινε στην ίδια την εκπομπή της… Η δημοσκόπηση αφορούσε το αν συμφωνεί το τηλεοπτικό κοινό ή όχι με την δημιουργία του περιβόητου πλέον τείχους στον Έβρο ώστε να αποτρέπεται η εισροή λαθρομεταναστών από τα χερσαία μας σύνορα με την Τουρκία…

10.200 ψήφισαν και τα αποτελέσματα είναι συνταρακτικά….

το βίντεο εδω :








Λίγο πάνω από το 95% δήλωσε ότι θέλει να δημιουργηθεί το τείχος. Το αποτέλεσμα φυσικά δεν αφήνει και πολλά για ανάλυση. Φυσικά δεν μιλάμε για μια εκπομπή τυχαία κάποιου “ γραφικού εθνικιστή” σ’ ένα μικρό κανάλι με συκεκριμένο κοινό, αλλά για μια εκπομπή της οποίας η παρουσιάστρια εδώ και καιρό έχει υιοθετήσει μια πολυπολιτισμική θέση ανοχής στους λαθρομετανάστες και εμμέσως πλην σαφώς προσπαθεί να μας δείξει πόσο ρατσιστές και ακραίοι είμαστε!

Βέβαια η κριτική από τα Βόρεια προάστια της Αθήνας είναι πολύ εύκολη… Η λογική “ μακριά από τον απ’ αυτό μας κι όπου θέλει ας είναι” χαρακτηρίζει όλους όσους προσπαθούν να περάσουν αυτήν την άποψη.

Γι’αυτό προσωπικά είμαι της άποψης ότι αν είναι να αναγερθεί τζαμί στην Αθήνα να αναγερθεί στην Εκάλη ή στην Πολιτεία καθώς κι ένα δεύτερο στην Γλυφάδα… Κι αν ζηλεύει και η Θεσσαλονίκη του πολυπολιτισμένου Μπουτάρη να κάνει κι αυτή ένα στο Πανόραμα, να ξυπνάνε οι μεγαλοπροοδευτικοί …σαν βγαίνει ο Χότζας στο τζαμί…

Όσο για το τείχος θεωρώ ότι είναι μεν καλό να γίνει ως αποτρεπτικό μέσον, αλλά δεν λύνει το πρόβλημα… Επειδή γνώρισα κάπως τα 12,5 χιλιόμετρα χερσαίων συνόρων στον Έβρο κατά την διάρκεια της θητείας μου (ναι καλά καταλάβατε ήμουν από τους “ βλάκες” που πήγα στα σύνορα), νομίζω ότι είναι πολύ εύκολη η φρούρησή τους. Να γίνει το τείχος αλλά με παράλληλη επιτήρηση και στο ποτάμι (Έβρο), απ’όπου και περνούν οι περισσότεροι λαθρομετανάστες αφού και οι δουλέμποροι που τους μεταφέρουν ξέρουν ότι αν τους αφήσουν σε δύσβατες όχθες δεν θα έχουν προβλήματα να τους εντοπίσουν… Φυσικά όλα αυτά είναι δώρον άδωρον αν δεν απαλλαχτεί η ηπειρωτική Ελλάδα και ιδιαίτερα τα μεγάλα αστικά κέντρα, αφού οι λαθρομετανάστες έχουν εγκαταλείψει σε μεγάλο βαθμό την επαρχία, από όλους όσους βρίσκονται εδώ παράνομα. Η επαναπροώθησή τους στις χώρες τους ή σε άλλες χώρες είναι επιβεβλημένη αν θέλουμε να πούμε ότι κάνουμε δουλειά και ανακουφίζουμε και τους Έλληνες πολίτες, αλλά ακόμη και για τους αλλοδαπούς νόμιμους μετανάστες που ζουν στην Ελλάδα.

--
Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου
όπως την θέλεις, τούτο προσπάθησε
τουλάχιστον όσο μπορείς:
μην την εξευτελίζεις

μας το έστειλε

Δεν υπάρχουν σχόλια: