Σάββατο, 1 Ιανουαρίου 2011

ΝΟΜΙΜΟ ΤΟ ΙΣΠΑΝΙΚΟ SITE ΜΕ TORRENTS elrincondejesus.com ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΑΝΟΙΓΕΙ ΚΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΤΩΝ ΤΟΥ GAMATO.INFO
Με μια ιστορική απόφαση για τις εξελίξεις στο διαδίκτυο, ισπανικό δικαστήριο έκρινε ότι είναι νόμιμη η λειτουργία των web site και δικτύων τα οποία διανέμουν ψηφιακά αρχεία είτε με τη μέθοδο των torrents είτε από χρήστη σε χρήστη (P2P).


Σύμφωνα με τον Ισπανό δικαστή Raul N. García Orejudo η ανταλλαγή ψηφιακών αρχείων είναι απολύτως νόμιμη εάν δεν γίνεται για κερδοσκοπικούς λόγους, ακόμη κι αν αυτά τα αρχεία έχουν προστατευμένα πνευματικά δικαιώματα.
"Τα P2P δίκτυα δεν είναι παρά απλοί αγωγοί μεταφοράς δεδομένων μεταξύ χρηστών και σε αυτή τη βάση δεν αποτελούν τρόπο καταστρατήγησης των νόμων περί πνευματικών δικαιωμάτων" αναφέρει το σκεπτικό της δικαστικής απόφασης που αποτελεί ένα ισχυρό χτύπημα προς τις εταιρείες οι οποίες ζητούν το κλείσιμο τέτοιων δικτύων και τυην καταδίκη των διαχειριστών τους.
Με βάση αυτή την απόφαση αθωώθηκε το δημοφιλές ισπανικό site elrincondejesus.com το οποίο είχε μηνυθεί από οργανώσεις προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων.


πηγή : http://prezatv.blogspot.com

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Terrific post but I was wanting to know if you could write a litte more on this topic?
I'd be very grateful if you could elaborate a little bit further. Cheers!
My site > golden virginia tobacco

Ανώνυμος είπε...

Very good info. Lucky me I recently found your blog by chance (stumbleupon).
I have saved as a favorite for later!
Have a look at my page ... erinmore