Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Shalom και από εμένα!.............

Μεταφέρω από το "Καλάμι" αυτούσια την ανάρτηση, σύμφωνα με την οποία ο πρόεδρος της Κνεσέτ του Ισραήλ απεκάλεσε "Μακεδόνα και απόγονο του Μ. Αλέξανδρου" τον πρόεδρο των Σκοπίων, τις φιλοσιωνιστικές αντιδράσεις του συλλόγου "ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ" στις δηλώσεις ΣΕΡΑΦΕΙΜ και θέλω να κάνω δύο ερωτησούλες.

1. Ο σύλλογος Νομού Μαγνησίας "ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ" έχει σχέση με την ομώνυμη τεκτονική στοά του Βόλου "Σεπτή Στοά Αργοναύτες υπ' αριθμ 21"; Μήπως αποτελεί το "εξωτερικό" κομμάτι της με το οποίο εμφανίζεται στην κοινωνία του Βόλου (πχ φιλανθρωπία, συνεστιάσεις, βραβεύσεις μαθητών κτλ) αποτελούμενο κυρίως από τις συζύγους των μελών της Στοάς και ο σύλλογος της Νέας Υόρκης άλλο ένα προσωπείο βολιωτών τεκτόνων μεταναστών ;

2. Αυτός είναι ο τρόπος δράσεως της Στοάς; Μέσα δήθεν "πύρινοι πατριωτικοί λόγοι", εορτασμοί εθνικών επετείων και το εξωτερικό της τμήμα να δρα ύπουλα αντεθνικά παίρνοντας μάλιστα και...
οικονομική ενίσχυση;
3. Μήπως πρέπει κάποτε οι αθώοι και ειλικρινείς πατριώτες τέκτονες, ναι οι περισσότεροι τέκτονες είναι ειλικρινείς πατριώτες, να πρέπει να αρχίσουν να ψάχνονται;
Ακολουθεί το δημοσίευμα:



Οι...''λυσσαλέοι αντισημίτες'' και οι ''λυσσαλέα καταγγέλλοντες'' αξιωματούχοι ελληνικού -''kosher''- ομογενειακού σύλλογου Νέας Υόρκης.
Ο εκδότης του kalami net us, έστειλε -30 Δεκεμβρίου 2010- με email, την ακόλουθη δημόσια επιστολή:
«Προς σύλλογο Νομού Μαγνησίας ''ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ'' - Αστόρια, Νέα Υόρκη.
Κυρία πρόεδρος και μέλη του ΔΣ,
Παρακολουθώντας τις συλλογικές δραστηριότητές σας των τελευταίων χρόνων, διαπιστώνουμε την αγάπη σας γιά το εβραϊκό στοιχείο του Νομού σας, που δεινοπάθησε στα χρόνια της κατοχής (και καλά κάνετε). Παράλληλα, παρακολουθούμε και τις εκδηλώσεις σας, στις αρχές κάθε χρόνου γιά το Ολοκαύτωμα και λοιπά σχετικά, είτε στο κτίριο της Ομοσπονδίας Νέας Υόρκης, είτε -έμμεσα- στο γενικό μας Προξενείο (και καλά κάνετε).

Πρόσφατα, καταγγείλατε γραπτά με επίσημη ανακοίνωση του Συλλόγου σας και τις δηλώσεις του μητροπολίτη Πειραιά, παραμονές Χριστουγέννων (και καλά κάνατε). Η καταδίκη των δηλώσεών του, εκ μέρους σας, ήταν εντυπωσιακά γρήγορη. (Tο ίδιο άμεση ήταν και η αντίδρασή σας, με αφορμή εμπρησμό σε συναγωγή στα Χανιά, Ιανουάριο 2010, που έκαναν...αλλοδαποί).
Στην σχετική ανακοίνωσή σας, με ημερομηνία 28 Δεκεμβρίου 2010, αναφέρετε και τ' ακόλουθα:
«Καθώς ο Σύλλογος Νομού Μαγνησίας ''Αργοναύτες'' ετοιμάζεται για μια ακόμη φορά να τιμήσει στις 23 Ιανουαρίου, τη Μνήμη των συμπατριωτών μας Εβραίων που έπεσαν θύματα της ναζιστικής θηριωδίας στη διάρκεια της κατοχής, αλλά και αυτούς που με αυτοθυσία έσωσαν το 85% της Ισραηλιτικής Κοινότητας του Βόλου,καλούμε όλους τους Ελληνοαμερικανούς κι όλον τον Ελληνισμό να καταδικάσει δηλώσεις και πράξεις όπως αυτές του Μητροπολίτη Πειραιώς, που θίγουν τον ανθρωπισμό μας».

Παράλληλα, είμαστε αποδέκτες δημόσιων (δηλαδή, ΜΗ χαραχτηρισμένων ως ''προσωπικών'') επιστολών του βοηθού γεν. Γραμματέα σας, που καταγγέλλει με έντονο ύφος συνδρομητικό ελληνικό ραδιοσταθμό στην Αστόρια Νέας Υόρκης (HellasFm) ως ''λυσσαλέους αντισημίτες'' κλπ... (15 Δεκεμβρίου 2010, το κείμενο της επιστολής διατηρείται στο αρχείο του ''Κalami.net/.us'', επειδή ήταν επίσημα αποδέκτης της). Ενδεικτικές οι εκφράσεις του, γραπτά, για τον ραδιοσταθμό: ''xenophobia, anti- Americanism, paranoia, and always rabid anti-Semitism!''

Λίγες ημέρες μετά τις δηλώσεις του μητροπολίτη και την επομένη της ανακοίνωσής σας, υπήρξε η ακόλουθη είδηση: «Κύριε Πρόεδρε. Εσείς είστε ο πρώτος Μακεδόνας που υπόγραψε στο βιβλίο των επισκεπτών, αλλά δεν είστε ο πρώτος Μακεδόνας που ήρθε στο Ισραήλ. Πρώτος ήταν ο Μέγας Αλέξανδρος", ανάφερε ο Reuven Rivlin, που είναι ο πρόεδρος της Κνεσέτ, του Κοινοβούλιου δηλαδή του Ισραήλ. Ο "Μακεδόνας", είναι ο πρόεδρος της Βουλής της FYROM, Traiko Velianofski, που μίλησε 29 Δεκ. 2010 στην Κνεσέτ...»

Επειδή είστε γνωστοί για τις ευαισθησίες σας για ζητήματα που σχετίζονται με το εβραϊκό στοιχείο -δικαίωμά σας σεβαστό- κι εκλεγμένοι αξιωματούχοι σας ''γιά ψύλλου πήδημα'' χαρακτηρίζουν συλλήβδην Ελληνοαμερικανούς και ελληνόφωνα ΜΜΕ στις ΗΠΑ, ως ''λυσσαλέους αντισημίτες'', ακόμα και τους ασκούντες κριτική σ' ενέργειες- πολιτικές του Ισραήλ, προτίθεστε να προβείτε σε κάποια ανακοίνωση και για τα παραπάνω ζητήματα; Ερωτούμε, επειδή διαπιστώνουμε ότι παραδοσιακά -κι εντυπωσιακά- διόλου ασχολείστε με ελληνικά εθνικά ζητήματα (ως ελληνοαμερικανικός σύλλογος), ενώ δείχνετε -εντυπωσιακά- πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για ζητήματα που έχουν σχέση με το Ισραήλ, τον εβραϊσμό, τον αντι-σημιτισμό και λοιπά συναφή.

Καλή χρονιά και shalom...»
Σημ.: Ο σύλλογος, την τελευταία 7ετία, έχει ενισχυθεί οικονομικά -χρηματοδότηση- και από το γενικό Προξενείο της Ελλάδας, στη Νέα Υόρκη.

ΥΓ shalom κι από..... εμένα

Από το Ήπειρος η Πατρίδα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: