Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Ο "Kill Bill" έγινε ..."Red Span" κι επιστρέφει στο ΟΑΚΑ



Το όνομά του έγινε γνωστό από την μία ημέρα στην άλλη. Η αξία του είχε ακριβώς την ίδια τύχη. Σκληρή δουλειά, εντυπωσιακές εμφανίσεις, μεταγραφή στον Παναθηναϊκό, μετάλλια με την Εθνική ομάδα, πέρασμα από το NBA πριν επιστρέψει στους "πράσινους" για να τελειώσει ό,τι είχε αφήσει ανολοκλήρωτο και τελικά; Μεταγραφή στον "αιώνιο" αντίπαλο, Ολυμπιακό και μαζί με αυτή μεταγραφή από τις "πράσινες" στις "ερυθρόλευκες" καρδιές και αντιστροφή συναισθημάτων του κόσμου των δύο ομάδων προς το πρόσωπό του.
Για ποιον γίνεται λόγος;
Μα φυσικά για τον Βασίλη Σπανούλη. Τον Kill Bill του Παναθηναϊκού που... μεταμορφώθηκε σε Red Span των φιλάθλων του Ολυμπιακού και "σάλπισε" για πρώτη φορά τόσο εκκωφαντικά την αντεπίθεση τίτλου που θέλουν να κάνουν οι Πειραιώτες, προκειμένου να επανέλθουν στην κορυφή της Ελλάδας μετά το μακρινό 1997.
Η αλλαγή "στρατοπέδου" που πραγματοποιήθηκε τον έκανε το προσωπο του καλοκαιριού στα μπασκετικά στέκια. Κάθε κουβέντα γύρω από το άθλημα είχε μέσα το όνομά του, πότε για καλο και πότε για...κράξιμο. Η κίνησή του να φύγει από τον Παναθηναϊκό έβαλε "ταφόπλακα" στην αγάπη που έτρεφαν οι οργανωμένοι φίλοι των "πρασίνων" γι αυτόν κι άνοιξε σαν... τριαντάφυλλο τις καρδιές των φιλάθλων του Ολυμπιακού.



Πλέον, σχεδόν έξι μήνες μετά την μετακίνησή του, ο Βασίλης Σπανούλης ετοιμάζεται για την μεγάλη επιστροφή του στο ΟΑΚΑ, για πρώτη φορά ως αντίπαλος της ομάδας στην οποία ανδρώθηκε μπασκετικά και αγαπήθηκε πολύ, κερδίζοντας πανάξια τίτλους φορώντας την φανέλα της. Το Στάδιο ανοίγει τις πύλες του για να υποδεχθεί αυτόν και τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής που θα κρίνει το πρωταθλητή... χειμώνα.Η αντίδραση του κόσμου; Άγνωστη, καθώς ουδείς μπορεί να γνωρίζει το πως θα νιώσουν όσοι πανηγύριζαν μαζί του τίτλους μέχρι και πριν από ένα καλοκαίρι. Αποδοκιμασίες και υβριστικά συνθήματα ή μήπως χειροκρότημα όπως στον Νίκο Χατζηβρέττα; Το πρώτο φαντάζει πιο αληθινό (δυστυχώς) από την στιγμή που πήγε στον αιώνιο και άμεσο ανταγωνιστή για τον τίτλο.

Δείτε σχετικό βίντεο από την μεταγραφή του Σπανούλη:


http://www.balla.gr/?v=2&dbt=0&aid=8194

Δεν υπάρχουν σχόλια: