Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2011

"Προκαλέστε" τον συνάδελφο σας - Δήμαρχο- κύριε Καμίνη! Και πέστε την Πόλη, Κωσταντινούπολη και όχι “Istanbul”! Τι φοβάστε; μην παρεξηγηθεί και δεν ... μας ξαναέρθει;Στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου της Αθήνας, στην "πρώτη σελίδα" όποιος πολίτης θελήσει σήμερα να ενημερωθεί θα πέσει πάνω σε μια δυσάρεστη... έκπληξη. Για τον πρώτο πολίτη της πρωτεύουσας της Ελλάδας, η Κωνσταντινούπολη είναι ως φαίνεται Istanbul, κατά το τουρκικό λεξικό και όχι το ελληνικό..
.Πρόκειται για επίσημη ανακοίνωση του Δήμου για την επίσκεψη του δημάρχου της Πόλης στην Αθήνα όπου αναφέρεται αυτολεξεί:

“Τον Δήμαρχο του Μητροπολιτικού Δήμου της Istanbul κ. Kadir Topbas θα δεχθεί αύριο στις 11 το πρωί στο Δημαρχιακό Μέγαρο της πλατείας Κοτζιά ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης. Ο κ. Topbas ηγείται πολυμελούς αντιπροσωπείας του Μητροπολιτικού Δήμου της Istanbul και επισκέπτεται την Αθήνα στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο ιστορικών Δήμων.”
Βέβαια στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου ο κ. Καμίνης είναι (σχεδόν) υποχρεωμένος να αναφέρει τον Τούρκο ομόλογό του με τον επίσημο τίτλο του που είναι Δήμαρχος Istanbul” μας αρέσει δεν μας αρέσει.  Άλλο όμως το πρωτόκολλο, άλλο μια απλή ανακοίνωση και μάλιστα στην........
Epirus-Ellas

Δεν υπάρχουν σχόλια: