Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

Πολύνεκρο χτύπημα κατά χριστιανών στην Αίγυπτο


Η έκρηξη που σκότωσε 21 ανθρώπους έξω από χριστιανικό ναό στην Αλεξάνδρεια μπορεί να προκλήθηκε από επίθεση καμικάζι και όχι από παγιδευμένο αυτοκίνητο, σύμφωνα με..... ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι από τις μέχρι στιγμής έρευνες δεν προκύπτει ότι σε κάποιο από τα αυτοκίνητα που καταστράφηκαν είχαν τοποθετηθεί εκρηκτικά και προστίθεται ότι "είναι πιθανό ο μηχανισμός που εξερράγη να μεταφερόταν από κάποιον βομβιστή αυτοκτονίας, που σκοτώθηκε μαζί με τους υπόλοιπους".

Είκοσι ένας άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου, που ήταν σταθμευμένο μπροστά σε χριστιανική εκκλησία στην Αλεξάνδρεια της βόρειας Αιγύπτου, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, που έγιναν γνωστά από αξιωματούχο του υπουργείου Υγείας και από νοσοκομειακές πηγές.

Το παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη την ώρα που είχαν συγκεντρωθεί εκατοντάδες πιστοί για να γιορτάσουν την Πρωτοχρονιά.

Αμέσως μετά την έκρηξη, εκατοντάδες Κόπτες Χριστιανοί βγήκαν στους δρόμους για να εκφράσουν την οργή τους και έγιναν επεισόδια με μουσουλμάνους.

Για να τεθεί υπό έλεγχο η κατάσταση επενέβη η αστυνομία, που έκανε χρήση δακρυγόνων.

Η Συρία καταδίκασε την επίθεση στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, χαρακτηρίζοντάς την "τρομοκρατικό έγκλημα, με στόχο την εθνική ενότητα και τον θρησκευτικό πλουραλισμό της Αιγύπτου, αλλά και άλλων αραβικών χωρών", τόνισε ανώτατος Σύρος αξιωματούχος, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο Sana.

"Η Συρία τάσσεται στο πλευρό της Αιγύπτου στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και θα πολεμήσει όποιον επιτίθεται στην εθνική ενότητα της Αιγύπτου" προσέθεσε ο ίδιος αξιωματούχος, εκφράζοντας "τα συλλυπητήρια του στην Αίγυπτο και στις οικογένειες των αθώων θυμάτων".

Ο Πάπας Βενέδικτος ο 16ος ζήτησε από τους ηγέτες όλου του κόσμου να υπερασπιστούν τους χριστιανούς απέναντι στην κακομεταχείριση και στη θρησκευτική μισαλλοδοξία.

Απέναντι στις "απειλητικές εντάσεις, απέναντι ειδικά στις διακρίσεις, στην κακομεταχείριση και την θρησκευτική μισαλλοδοξία που πλήττει σήμερα τους χριστιανούς, σας καλώ για μια ακόμα φορά να μην υποκύψετε, να μην αποθαρρυνθείτε και να μην παραιτηθείτε", επισήμανε ο Πάπας στη διάρκεια της λειτουργίας του νέου έτους στον Άγιο Πέτρο.

Είναι μια "δύσκολη αποστολή για την οποία δεν αρκούν τα λόγια και απαιτείται η δυναμική και συνεχής δέσμευση των ηγετών" προσέθεσε ο ίδιος.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: