Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Είναι μακριά η Τυνησία;

Δεν ξέρω πόση σημασία δώσατε σε όσα συνέβησαν εκεί στην Τυνησία !  "Στο Τούνεζι στη Μπαρμπαριά τους έπιασε κακοκεφιά"! Τι τους έπιασε;; Φτώχεια και απελπισία τους έπιασε και βγήκαν στο δρόμο να φωνάξουν ότι δεν αντέχουν άλλο στην άνοδο των τιμών και στην ανεργία!  Και μην μού πείτε ότι αυτοί είναι θερμόαιμοι μουσουλμάνοι και το έχουν στο αίμα τους  να διαμαρτύρονται. Κάθε άλλο! Ήταν μια πολύ ήσυχη χώρα με χιλιάδες τουρίστες  όλο το χρόνο, αλλά και εκεί οι πολιτικοί τους τα κάνανε μαντάρα! 
Αποτέλεσμα, ο πρόεδρος της χώρας  στο αεροπλάνο να κόβει βόλτες ανά την Ευρώπη και κανένας να μην τον δέχεται, ένας πρωην πρωθυπουργός που πήγε να κατευνάσει τον κόσμο, κι αυτός πήρε δρόμο, και προσωρινά ένας πρόεδρος βουλής ασκεί καθήκοντα κυβερνήτη μέχρι να γίνουν εκλογές! Η Τυνησία είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για το τι μπορεί να κάνει ένας λαός μέσα σε λίγες ώρες, αν του ξεπεράσεις όλες τις αντοχές και τις ανοχές του!  Ας το έχουν λιγάκι κατά νου και οι δικοί μας πολιτικοί! 
Το γάιδαρο άμα τον φορτώσεις πολλά βάρη, μπορεί  και να ανέβει την ανηφόρα, μπορεί να στυλώσει τα πόδια, μπορεί να ψοφήσει, αλλά υπάρχει και η περίπτωση να σε κλωτσήσει άγρια! Τώρα στην περίπτωση τη δική μας είναι συντονισμένο το σύστημα  καλά, να κρατάει όλους  εμάς, τα υποζύγια, σε καταστολή! Μια ότι έχουμε πολλούς δημοσίους υπαλλήλους, πολύ υψηλούς μισθούς, μαζί τα φάγαμε, ξοδεύαμε πολλά και παρήγαμε λίγα, και πολλά άλλα να μας κάνουν να νοιώθουμε εμείς οι ένοχοι για να μη διαμαρτυρόμαστε καθόλου!   
Και πράγματι αν παρατηρήσατε  μόνο ελάχιστες διαμαρτυρίες είχαμε, να σκεφτείτε ότι εδώ έχουν ξεκολλήσει τα πρέκια, έχουν κοπεί οι κολώνες και τρυπήσανε οι τοίχοι  του οικοδομήματος της χώρας. Ελάχιστες διαμαρτυρίες, και πολύ κούμπωμα και φόβος στον πολίτη! Φόβος αβεβαιότητα, απόγνωση , απελπισία και κατάθλιψη! 
Ουδείς σου προσφέρει έναν άλλο δρόμο, εκτός των τοκογλύφων , ουδείς σου δίνει μια ελπίδα, νοιώθεις ότι κυβερνάσαι  από κάτι υπαλλήλους  με ονόματα .. Τόμσεν , Ρεν … και  κάτι άλλους που δεν τους επέλεξες , και η χώρα σου εξαρτάται από κάτι οίκους…Φιτς και Μουντις, και έτσι σίγουρα σκέπτεσαι:  Κάνεις δεν κάνεις απεργία, φωνάξεις δεν φωνάξεις τα γραμμάτια πρέπει να τα πληρώσεις! Εσύ επέλεξες μια κάποια κυβέρνηση, αλλά στην ουσία τις αποφάσεις τις παίρνει   ο κλητήρας των τοκογλύφων!   
Οι πολιτικοί σηκώνουν τα χέρια. Πληρώστε κι άλλους φόρους, για να μπορούμε  να ξαναπάρουμε δανεικά να σας πληρώσουμε το μισθό!  Φαύλος κύκλος που πιθανόν να συνεχίζεται για δεκάδες χρόνια!  Και τι στο καλό να κάνεις; Να πάρεις των ομματιών σου να φύγεις; να κάτσεις να σκάσεις από το κακό σου;  ή να πάρεις μια σανίδα και οπού τους βλέπεις όλους αυτούς που μας θεωρούν συνυπεύθυνους για το χάλι μας, να τους μετράς τα παΐδια;   
Η επιμήκυνση  τους χρέους είναι κακή, η αναδιάρθρωση καταστροφή, η επιστροφή στη δραχμή γκρεμός, η χρεοκοπία ρέμα … Η Τυνησία τότε πώς σας φαίνεται σοφοί μου προφήτες;  Πολύ κοντινή θα έλεγα εγώ, πάρα πολύ ! Από KAPISTRI

Δεν υπάρχουν σχόλια: