Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Οι επώνυμοι «υιοθετούν παιδιά… στα λόγια»!


Οι μέρες αυτές προσφέρονται για εκπομπές φιλανθρωπίας και αγάπης και, όπως κάθε χρόνο, πολλοί επώνυμοι «κόπτονται» να πείσουν ότι...... ενδιαφέρονται και πονούν για τα παιδιά που μεγαλώνουν σε ιδρύματα.

Κάποιοι, μάλιστα, από αυτούς, έχουν εκφράσει πολλές φορές… on camera την επιθυμία – απόφασή τους να υιοθετήσουν κάποιο εγκαταλελειμμένο αγγελούδι που έχει ανάγκη την αγάπη και τη θαλπωρή μιας οικογένειας. Από τα λόγια, όμως, μέχρι την πράξη η απόσταση είναι μεγάλη. Χρόνια ολόκληρα ακούμε εκπροσώπους της επονομαζόμενης show biz να λένε πως όνειρό τους είναι η απόκτηση ενός παιδιού.


Δυστυχώς, μέχρι σήμερα μόνο το ακούμε, αφού σχεδόν κανείς από αυτούς δεν τόλμησε τελικά να μπει στη διαδικασία και να την ολοκληρώσει.Μιλώντας στο “newsbomb.gr” ο Διοικητής του Κέντρου Βρεφών «Μητέρα», Δημήτρης Βεζυράκης αποκάλυψε ότι: «Πολλές φορές, στο πλαίσιο μιας συναισθηματικής φόρτισης ή ακόμη και μιας εκπομπής η κοινή γνώμη διαμορφώνεται και συγκινείται, κάποιος μπορεί να εκφράσει την επιθυμία να πάρει ένα παιδί.

Όταν, όμως, μπει στη διαδικασία της διερεύνησης, της συζήτησης και των πρώτων ενεργειών, εγκαταλείπει με το άλλοθι ότι απορρίφθηκε, ενώ στην πραγματικότητα το μετάνιωσε ο ίδιος, αρνούμενος να σηκώσει το βάρος μιας τέτοιας ευθύνης. Ονόματα δεν μπορώ λόγω απορρήτου να σας πω, αλλά ο κόσμος καταλαβαίνει».Εν τω μεταξύ, άλλα δώδεκα νεογέννητα εγκαταλείφτηκαν τις τελευταίες εβδομάδες σε μαιευτήρια της χώρας, εκ των οποίων τα τρία από τη Βόρεια Ελλάδα φιλοξενούνται ήδη από την περασμένη εβδομάδα στο Κέντρο Βρεφών «Μητέρα».

Το συγκεκριμένο ίδρυμα τους τελευταίους μήνες πήρε υπό την προστασία και φροντίδα του άλλα 44 παρατημένα σε μαιευτήρια βρέφη. Όπως μας είπε ο κ. Βεζυράκης: «Εμείς πανηγυρίζαμε γιατί θεωρήσαμε ότι κάναμε κάτι σημαντικό, αλλά αυτή τη στιγμή έχουμε αιτήματα να φιλοξενήσουμε, εκτός από τα τρία που ήδη φιλοξενούμε, άλλα εννέα μωρά που τις τελευταίες εβδομάδες εγκαταλείφθηκαν από τους φυσικούς τους γονείς. Τελικά, βλέπουμε ότι δεν σταματά αυτή η εγκατάλειψη ό,τι και να κάνουμε εμείς».

Πόσα παιδιά μεγαλώνουν σήμερα στο «Μητέρα»;

«Περίπου 87 παιδιά. Το τελευταίο διάστημα μπήκαν τα 44 βρέφη από τα μαιευτήρια που προαναφέραμε και βγήκαν άλλα 42 παιδιά, εκ των οποίων τα 31 έχουν πάει σε υιοθεσία και τα δυο σε ανάδοχη οικογένεια. Συνεχίζουμε την προσπάθεια να αποκαταστήσουμε όλα τα παιδιά γιατί το σκεπτικό μας είναι να βγαίνουν τα παιδιά όσο πιο γρήγορα γίνεται από το ίδρυμα. Καλύτερα να είναι ακόμη και σε μια «επαγγελματική» οικογένεια, όπως λέμε την ανάδοχη, παρά σε ένα καλό ίδρυμα. Σε ότι αφορά τον αριθμό των παιδιών, ήδη έχουμε ξεπεράσει το όριο συναγερμού και, δυστυχώς, δουλεύουμε με μια βρεφοκόμο ανά τρία παιδιά. Η κατάσταση από το νέο έτος θα επιδεινωθεί με δεδομένο ότι 40 άτομα από το προσωπικό συνταξιοδοτούνται με αποτέλεσμα να κινδυνεύουμε να κλείσουμε κάποια τμήματα βρεφών. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει».

Το αρμόδιο υπουργείο τι κάνει; Έχει ενημερωθεί, φαντάζομαι, για την κατάσταση.

«Έχουμε στείλει εγγράφως όλα τα στοιχεία, αλλά απάντηση δεν έχουμε λάβει και ούτε έχουμε κάποια ενημέρωση έγκρισης ή απόρριψης. Περιμένουμε. Αυτή είναι η πραγματικότητα και δεν μπορούμε να την κρύψουμε»

Ρεπορτάζ: Ράνια Καρατζαφέρη Πηγή: newsbomb.gr
http://gossip247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: