Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Νεκρή διαδηλώτρια από δακρυγόνα


Υψηλόβαθμος παλαιστίνιος αξιωματούχος στον τομέα της υγείας δήλωσε πως μία γυναίκα πέθανε το Σάββατο μετά την εισαγωγή της στο νοσοκομείο λόγω εισπνοής αερίου που εξαπέλυσαν ισραηλινές δυνάμεις, οι....
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ....

οποίες κατέστειλαν μία διαδήλωση την προηγουμένη στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.
Η Τζαουάχερ Αμπού Ράχμε, 35 ετών, ήταν το δεύτερο μέλος της οικογένειάς της που έχει πεθάνει σε μία από τις διαμαρτυρίες που πραγματοποιούνται κάθε εβδομάδα στο χωριό Μπιλίν εναντίον του ισραηλινού τείχους που κατασκευάζεται κατά μήκος της Δυτικής Όχθης.

Ένας αδελφός της Ράχμε, ηλικίας περίπου είκοσι ετών, σκοτώθηκε το 2009 όταν ένα κάνιστρο δακρυγόνου τον χτύπησε στο στήθος.

Η ακριβής αιτία θανάτου της Αμπού Ράχμε είναι ασαφής, όπως και το είδος του αερίου που μπορεί να εισέπνευσε.

Ο Μοχάμαντ Έιντι, επικεφαλής των επειγόντων περιστατικών στο νοσοκομείο της Ραμάλα, δήλωσε πως η Αμπού Ράχμε έφθασε εκεί την Παρασκευή "με πολύ αδύναμη αναπνοή ως αποτέλεσμα εισπνοής αερίου. Το είδος του αερίου δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί. Τη βάλαμε στον αναπνευστήρα. Όμως πέθανε σήμερα το πρωί".

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε σχετικά: "οι ακριβείς περιστάσεις του θανάτου της γυναίκας είναι υπό διερεύνηση".

Η ισραηλινή ραδιοφωνία, επικαλούμενη παλαιστινιακές πηγές, μετέδωσε πως τα ισραηλινά στρατεύματα εξαπέλυσαν μια ασυνήθιστη ποσότητα δακρυγόνων εναντίον δεκάδων διαδηλωτών στη διάρκεια μιας εβδομαδιαίας διαμαρτυρίας εναντίον του τείχους που οι Παλαιστίνιοι στο Μπιλίν καταγγέλουν πως τους αποκόπτει από γη που τους ανήκει.

Η ισραηλινή αναφορά, επικαλούμενη μη κατονομαζόμενη στρατιωτική πηγή, ανέφερε πως η Αμπού Ράχμε εισήχθη στο νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα και στάλθηκε στο σπίτι της την Παρασκευή. Ο Έιντι, που ρωτήθηκε για την αναφορά, αρνήθηκε ότι είχε πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Το Ισραήλ άρχισε να κατασκευάζει το τείχος από φράχτες από συρματόπλεγμα και τσιμεντένιους τοίχους στη Δυτική Όχθη πριν από σχεδόν δέκα χρόνια.


http://www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: