Πέμπτη, 6 Ιανουαρίου 2011

κινηματογραφική ληστεία στην αργεντινή


BancoProvincia KINHMATOΓΡΑΦΙΚΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Ληστεία βγαλμένη από χολιγουντιανή ταινία έγινε την Πρωτοχρονιά στο Buenos Aires της Αργεντινής.
Οι ληστές, έσκαψαν τούνελ 30 μέτρων εξοπλισμένο με ηλεκτρολογικές
εγκαταστάσεις και εξαερισμό και κατάφεραν να φτάσουν στις θυρίδες της τράπεζας. Κατά τη διάρκεια της ληστείας χτύπησε ο συναγερμός αλλά αφού η τοπική αστυνομία είδε κλειστές τις πόρτες υπέθεσε για λάθος. Η αποκομιδή της ληστείας παραμένει άγνωστη αφού οι 100 θυρίδες που ανοίχτηκαν ήταν απόρρητου περιεχoμένου. Η παραβίαση έγινε αντιληπτή όταν άνοιξε η τράπεζα τη Δευτέρα.
Όπως προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία, οι ληστές είχαν νοικιάσει ένα διαμέρισμα κοντά στην τράπεζα και επί έξι μήνες, από τον Ιούλιο, έσκαβαν το τούνελ. Πριν λίγες ημέρες κατάφεραν να φτάσουν κάτω από το θησαυροφυλάκιο όπου βρίσκονται οι θυρίδες. Οι αρχές δεν αποκλείουν την πιθανότητα να είχαν και συνεργό μέσα από την τράπεζα.
Μόλις έγινε γνωστή η είδηση, εξαγριωμένοι πελάτες της τράπεζας ζήτησαν να αποσύρουν τις καταθέσεις τους και να ενημερωθούν για την τύχη των αντικειμένων που είχαν τοποθετήσει προς φύλαξη.
Να σημειωθεί ότι μετά την οικονομική κρίση του 2001 πολλοί Αργεντίνοι άρχισαν να τοποθετούν τις οικονομίες τους σε τραπεζικές θυρίδες, φοβούμενοι την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος.
πηγή  http://mag24.gr/?p=4446

Δεν υπάρχουν σχόλια: