Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Τι αποστολή ανέθεσε ο πρόεδρος Ομπάμα στους Μythbusters;

Στη γνωστή τηλεοπτική σειρά «Mythbusters» (Μύθος ή Πραγματικότητα) εμφανίστηκε ο Αμερικάνος πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα. Η εμφάνιση του.....

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ...
Αμερικανού προέδρου έγινε στο επεισόδιο της 8ης Δεκεμβρίου της εκπομπής του Discovery Channel και αφορμή ήταν να ενισχύσει την εκστρατεία του Λευκού Οίκου για να προάγει τα μαθηματικά και γενικότερα την επιστημονική εκπαίδευση. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος Ομπάμα προσεγγίζει το νεανικό κοινό, αφού πρόσφατα τον είδαμε στο show «The View» του MTV. Ας δούμε το σχετικό απόσπασμα της εκπομπής με το μύθο που ανέθεσε στους Mythbusters ο πρόεδρος των ΗΠΑ…

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, αφού ομολόγησε ότι βλέπει όποτε μπορεί την εκπομπή μαζί με τις κόρες του, ζήτησε από τους Jamie Hyneman και Adam Savage να επανεξετάσουν ένα μύθο από την εποχή του Αρχιμήδη. Συγκεκριμένα το μύθο σύμφωνα με τον οποίο ο αρχαίος Έλληνας εφευρέτης είχε βρει τρόπο με χρήση κατόπτρων να βάζει από μακριά φωτιά στα ξύλινα εχθρικά πολεμικά πλοία.


Το συγκεκριμένο επεισόδιο σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία κατά τη μετάδοσή του και όπως διαβάζουμε περισσότεροι από 2 εκ. τηλεθεατές επέλεξαν να τον δουν. Το συγκεκριμένο επεισόδιο μάλιστα ανέβηκε στο Νο1 των καλωδιακών primetime προγραμμάτων εκείνο το βράδυ στους άντρες 25–54 και 18–34.

Στην εκπομπή (που στην Ελλάδα προβάλλεται από τη συχνότητα του ΣΚΑΙ) προσπαθεί με την βοήθεια της επιστήμης να εξηγήσει δημοφιλείς μύθους της καθημερινότητας. Κατά το παρελθόν οι παρουσιαστές της εκπομπής έχουνε εξετάσει «μύθους» όπως εάν τα λαμπάκια στα χριστουγεννιάτικα δέντρα προκαλούν τις περισσότερες πυρκαγιές στα σπίτια ή αν τα βρώμικα αυτοκίνητα καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες βενζίνης σε σχέση με τα καθαρά.
πηγη:akoys.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: