Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Yahoo: Προχωρά άμεσα σε 600-700 απολύσεις προσωπικού



Στην απόλυση περίπου 600 εργαζομένων αναμένεται να προχωρήσει αμέσως, ίσως και σήμερα, η Yahoo, σύμφωνα με δύο πηγές που γνωρίζουν καλά τα θέματα της εταιρείας.

Οι περικοπές θα αντιπροσωπεύουν το 4-5% του εργατικού δυναμικού του γνωστού πόρταλ, το σύνολο του προσωπικού του οποίου, ανερχόταν στο τέλος Σεπτεμβρίου στα 14.100 άτομα, σύμφωνα με στοιχεία του δικού του ιστότοπου.

Οι απολύσεις γίνονται δύο χρόνια μετά από την ανάληψη της γενικής διεύθυνσης της εταιρείας από την Κάρολ Βαρτζ, η οποία προσπαθεί να αυξήσει τα κέρδη της εταιρείας, εν μέσω ανταγωνισμού με τη Google και το Facebook.

Η ίδια η εταιρεία αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες.

Το μπλογκ AllThingsD, το οποίο ασχολείται με θέματα τεχνολογίας, είχε γράψει πριν από λίγες ημέρες, ότι η Yahoo σχεδιάζει να απολύσει 650 εργαζόμενους και οι η εφημερίδα New York Times έγραψε χθες ότι οι περικοπές θα συμβούν μέχρι σήμερα.

Πηγή που γνωρίζει την κατάσταση είπε ότι το δημοσίευμα των New York Times είναι ακριβές και ότι οι περικοπές θα γίνουν την ομάδα παραγωγής του Yahoo ενώ άλλη πηγή δήλωσε ότι οι περικοπές θα αφορούν 600- 700 άτομα.

πηγη:www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: