Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Xmas shopping: Οδηγός χριστουγεννιάτικων αγορών


Απλές και χρήσιμες συμβουλές για τα χριστουγεννιάτικα ψώνια σου. Οργανώσου λοιπόν, απόφυγε το άγχος και απόλαυσέ τα.

Όσο κι αν δεν σου αρέσουν τα ψώνια, όσο και να τα βαριέσαι, δυστυχώς τα χριστουγεννιάτικα δεν μπορείς να τ’ αποφύγεις. Μπορείς όμως ν’ αποφύγεις την κούραση αν είσαι οργανωμένος.

Τελευταία στιγμή

Μην περιμένεις να κάνεις τα ψώνια σου την παραμονή των Χριστουγέννων. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να σου προσθέσεις έξτρα άγχος . Επίσης θα βρεθείς αντιμέτωπος με πολύ κόσμου, που επίσης άφησε τα ψώνια του για την τελευταία στιγμή, θα βρεις αρκετά ράφια άδεια και θα περιμένεις πολλές ώρες στις ουρές των ταμείων. Όποτε ξεκίνα να ψωνίζεις τα δώρα σου και ό,τι πρόκειται να χρειαστείς από τέλη Νοέμβρη και σίγα-σιγά. Δεν χρειάζεται να τα ψωνίσεις όλα την ίδια μέρα.

Ώρες αιχμής

Είναι οι ώρες που πρέπει ν’ αποφύγεις όταν βγαίνεις για ψώνια. Τα περισσότερα μαγαζιά δεν έχουν πολύ κόσμο νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ. Κάνε λοιπόν ένα κόπο και ξύπνα μια μέρα πρωί, αν θες να κοιμηθείς ήσυχος το βράδυ.

Μόνος;

Αν σου αρέσει να πηγαίνεις για ψώνια μόνος σου, μια χαρά. Αν όμως θες και μια δεύτερη γνώμη, επέλεξε προσεχτικά την παρέα που θα πάρεις μαζί σου. Διάλεξε ένα φίλο ή φίλη που θα είναι ευχάριστη παρέα και θα σου πει ειλικρινά την άποψή του. Αν κουράζεσαι γρήγορα καλύτερα μην πας για ψώνια με γυναίκα, αλλιώς στα μισά μαγαζιά που θα μπεις θα είναι γιατί είδε κάτι στη βιτρίνα.

Κάνε λίστα

Ετοίμασε από νωρίς μια λίστα με ιδέες για δώρα. Έχε δυο τρεις ιδέες για το κάθε άτομο που θέλεις να ψωνίσεις. Πότε δεν ξέρεις αν θα βρεις αυτό που ψάχνεις οπότε καλό είναι να έχεις κι εναλλακτικές. Πάρε τη λίστα σου μαζί σου όταν βγεις στα μαγαζιά κι έτσι έχεις λιγότερες πιθανότητες να ξεχάσεις κάτι ή να πάρεις κάτι που δεν χρειάζεσαι.

Προϋπολογισμός

Ή αλλιώς το λεγόμενο budget. Υπολόγισε πόσα χρήματα θες και μπορείς να ξοδέψεις για το κάθε πράγμα. Προσπάθησε να μείνεις πιστός σ’ αυτό. Έτσι θα δεις ότι δεν χρειάζεται να βλέπεις στο λογαριασμό Μαρτίου της πιστωτικής σου τα χριστουγεννιάτικά σου ψώνια.

Online αγορές

Είμαι σίγουρη ότι κάποια από τα πράγματα της λίστας σου μπορείς να τα βρεις σε κάποιο ηλεκτρονικό κατάστημα. Μπορείς μάλιστα να τα βρεις και σε καλύτερες τιμές από την αγορά, άσε που σίγουρα θα πέσεις και προσφορές. Αγόρασε λοιπόν κάποια πράγματα από την άνεση του καναπέ σου και δες τα δώρα να έρχονται στην πόρτα σου.

Ψάξε τις προσφορές

Μπορεί οι εκπτώσεις να ξεκινούν μετά τις γιορτές, μπορείς όμως να βρεις και αρκετές προσφορές σε εποχιακά είδη τώρα. Δώσε βάση σε διαφημίσεις ή σε φυλλάδια προσφορών που θα πέσουν στα χέρια σου αυτές τις μέρες. Μπορείς φυσικά να επωφεληθείς και από τις εκπτώσεις μετά τις γιορτές. Πώς; Ψώνισε από τώρα χριστουγεννιάτικα είδη που θα βρεις για του χρόνου. Θα γλιτώσεις έτσι και χρήματα και χρόνο από τώρα.

Έξτρα δώρα

Δεν είναι κακή ιδέα να ψωνίσεις και κάνα έξτρα δωράκι. Πάρε κάτι ουδέτερο, κάτι που θα μπορείς να προσφέρεις και σε άντρα και σε γυναίκα. Έτσι δεν θα βρεθείς σε δύσκολη θέση αν σου προσφέρει κάποιος δώρο που δεν το περίμενες. Ή αν σε καλέσουν κάπου τελευταία στιγμή δεν θα πας με άδεια χέρια.

Κάνε ένα δώρο στον εαυτό σου

Μόλις δεις ότι όλα τα πράγματα στη λίστα σου έχουν ένα τικ δίπλα, τότε ήρθε η ώρα να κάνεις κι ένα δώρο στον εαυτό σου. Το αξίζεις άλλωστε αφού τα κατάφερες με μεγάλη επιτυχία. Αγόρασε κάτι που σου γυάλισε ή κάνε κάτι που θα σε διασκεδάσει και θα σε χαλαρώσει.

πηγη:www.men24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: