Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Tips για φθηνά ταξίδια

Για όλες τις ταξιδιάρες ψυχές...
- Low cost
Να αναζητάτε πτήσεις με low cost αεροπορικές εταιρείες! Μην τις φοβάστε, δεν πρόκειται να πέσει το...... αεροπλάνο, οι περισσότερες από αυτές είναι σοβαρές εταιρείες με τεράστια πελατεία. Ιδιαίτερα αν είστε της τελευταίας στιγμής, αρπάξτε τις ευκαιρίες που ανακοινώνονται που και που και έτσι δε θα χρειάζεται να ξοδέψετε μια περιουσία μόνο και μόνο για τα αεροπορικά. Διαφορετικά, κλείστε τα εισιτήρια μερικούς μήνες πριν το ταξίδι, για να είστε σίγουροι ότι δε θα αυξηθούν οι τιμές.

- Όχι στη χλιδή!


Πείτε όχι στα πολυτελή ξενοδοχεία. Στην πλειοψηφία των ευρωπαϊκών πόλεων, μπορείτε να βρείτε
φθηνή διαμονή, εξοικονομώντας έτσι χρήματα για να απολαύσετε το ταξίδι σας περισσότερες μέρες!
Αν δεν αντέχετε με τίποτα τα hostel, μπορείτε να νοικιάσετε με την παρέα σας διαμερίσματα ειδικά για τουρίστες. Ανάλογα με την πόλη που επιθυμείτε να επισκεφθείτε, υπάρχουν διαθέσιμες στο ίντερνετ όλες οι προσφορές για διαμονή, και μάλιστα με φωτογραφίες για να ξέρετε που βαδίζετε.

- Σωστό timing!


Aν θέλετε να πάτε στο Λονδίνο ή στη Βιέννη τα Χριστούγεννα, να είστε διαθέσιμοι να ξοδέψετε αρκετά χρήματα παραπάνω. Να έχετε υπ' όψιν σας ότι σε όλες τις εορταστικές περιόδους τα ταξίδια κοστίζουν σίγουρα αρκετά πιο πολύ, λόγω της μεγάλης ζήτησης. Επομένως, για εξοικονόμηση χρημάτων επιλέξτε νεκρές περιόδους, ή/και τις λιγότερο δημοφιλείς μέρες της εβδομάδας, όπως είναι η Τρίτη και η Τετάρτη.

- Έρευνα αγοράς


Οπωσδήποτε, πριν δώσετε τα χρήματά σας οπουδήποτε, κάντε μια εξονυχιστική έρευνα αγοράς. Θα τραβάτε τα μαλλιά σας αν βιαστείτε να πάρετε μια απόφαση, και μετά βρείτε κατά τύχη μια προσφορά πολύ φθηνότερη. Επίσης, ψάξτε από το ίντερνετ τα φθηνά spots στην πόλη που θα επισκεφθείτε για φαγητό, ποτό, καφέ, διασκέδαση, ώστε να είστε προετοιμασμένοι από νωρίς και να μην πιαστείτε κορόιδα. Αν πάλι, επιθυμείτε πάση θυσία να ταξιδέψετε με γκρουπ, αναζητείστε το κατάλληλο
ταξιδιωτικό πρακτορείο και το καλύτερο deal για σας.

Αν διαβάζοντας τις παραπάνω συμβουλές, κουραστήκατε ήδη αναλογιζόμενοι όσα πρέπει να κάνετε, να ξέρετε ότι η προετοιμασία πριν το ταξίδι αποτελεί και αυτή χωρίς αμφιβολία μέρος του ίδιου του ταξιδιού, καθώς προκαλεί έντονα συναισθήματα ανυπομονησίας και ενθουσιασμού. Οι πραγματικοί λάτρεις των ταξιδιών σίγουρα τα νιώθουν ήδη! Καλό σας ταξίδι!
Μας το "ταχυδρόμησε":typografikos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: