Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Βουτιά στο χρηματιστήριο - Άνοδος των spreads


Την ώρα που συζητείται στην βουλή ο Προϋπολογισμός ο γενικός Δείκτης στο χρηματιστήριο σημείωσε νέα πτώση πέφτοντας κάτω από τις 1450 μονάδες, τα spreads βρίσκονται σταθερά πάνω από τις 900 μονάδες και.... ο Οίκος Fitch ετοιμάζεται τις επόμενες ώρες να ανακοινώσει νέα υποβάθμιση της χώρας μας.

Με τους χειρότερους οιωνούς φαίνεται πως θα μας αποχαιρετήσει το 2010 καθώς η αγορά φαίνεται να μην αντιδρά θετικά στα κελεύσματα της κυβέρνησης. Η ψυχολογία των επενδυτών δείχνει να είναι στο ναδίρ καθώς ο πίνακας του χρηματιστηρίου για άλλη μια μέρα «κοκκίνισε» από την πτώση που σημείωσαν οι δείκτες των περισσότερων εταιρειών.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 1449 μονάδες, πτώση 3,22% . 135 μετοχές σημείωσαν πτώση, 36 παρέμειναν αμετάβλητες και μόλις 32 παρουσίασαν άνοδο.

Την ίδια ώρα και παρά την συμφωνία των «27» στις Βρυξέλλες για τον μηχανισμό στήριξης τα spreads τραβούν συνεχώς την ανηφόρα για την χώρα μας φτάνοντας μέχρι και τις 911 μονάδες.

Μέσα σε αυτό το κλίμα έρχονται να προστεθούν και οι πληροφορίες από τον οίκου Fitch που κάνουν λόγο για νέα υποβάθμιση της χώρας μας.
πηγη:real.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
<1200