Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Μεγάλη έξαρση ιών στα smartphones!


Τον τελευταίο καιρό πολλοί είναι οι χρήστες smartphones που οι συσκευές τους έχουν δεχθεί επίθεση κακόβουλου λογισμικού.

Εκατομμύρια είναι οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο που είναι κάτοχοι smartphones, και αγνοούν το γεγονός ότι οι Hackers πλέον έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους και στις φορητές συσκευές.

Έτσι λοιπόν σύμφωνα με έρευνες, τον τελευταίο χρόνο υπάρχει μία μεγάλη άνοδος περίπου 33% στα κρούσματα επιθέσεων με κακόβουλο λογισμικό, στα κινητά τηλέφωνα.

Σύμφωνα με την έρευνα, τα πιο ευάλωτα smartphones είναι τα Java-based αφού οι επιθέσεις σε αυτά μέσα στον τελευταίο χρόνο αυξήθηκαν κατά 45% και αυτό οφείλεται στο οτι είναι λιγότερο εξελιγμένα από τα smartphones που τρέχουν περιβάλλον Android ή iOS.

Παρόλο που πλέον στη συνείδηση κάθε χρήστη ηλεκτρονικού υπολογιστή υπάρχει η ανησυχία για τη θωράκιση και προστασία του μηχανήματος του από τους ιούς, απ’ οτι φαίνεται δε συμβαίνει το ίδιο και με τους κατόχους smatphones, αφού τα αποτελέσματα δείχνουν οτι δεν γνωρίζουν πως τα κινητά τους μπορεί να κινδυνεύουν από παρόμοιες επιθέσεις.

πηγη:www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: