Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Oδηγός επιβίωσης για τα ποτά των Γιορτών!



Μην αυταπατάστε! Ακόμα και αν είστε σίγουρες πως θα δείξετε αυτοσυγκράτηση, όσο και αν θεωρείτε πως θα επιβληθείτε του εαυτού, της παρέας και του κεφιού που σας θέλει να… τσουγκρίζετε ακόμα ένα ποτηράκι η πραγματικότητα… λόγω.... της ημέρας, το πιθανότερο θα σας διαψεύσει! Τι θα κάνετε;

Πολύ απλά, θα επιλέξετε με σύνεση!

Ας δούμε λοιπόν τις εναλλακτικές:
1. Ένα τέχνασμα-φαβορί, είναι να μην πίνετε σκέτο λευκό κρασί αλλά να το αναμιγνύετε με σόδα ή λεμονάδα. Με αυτόν τον τρόπο και θα χρειαστεί διπλάσιος χρόνος για να καταναλώσετε ένα ποτήρι αλλά και θα περιέχει τις μισές θερμίδες. Ακόμα όμως και αν δεν σας αρέσει αυτή η επιλογή φροντίστε να επιλέξετε ένα ξηρό λευκό ή κόκκινο κρασί αντί για αντίστοιχα με γλυκιά γεύση που περιέχουν περισσότερες θερμίδες. Να θυμάστε όμως πως μισό μπουκάλι κόκκινο ή λευκό ξηρό κρασί περιέχει περίπου 250 θερμίδες!

2. Αποφύγετε τα αλκοολούχα αναψυκτικά. Είναι φορτωμένα με θερμίδες και επιπλέον επειδή δεν θεωρούνται αλκοόλ είναι εύκολο να καταναλώνετε μεγάλες ποσότητες. Αν λοιπόν σας αρέσει η γεύση φρούτου, μπορείτε να προσθέσετε μια μικρή ποσότητα χυμού φρούτων σε ένα κρασί.

3. Αποφύγετε τα κρεμώδη λικέρ μετά το δείπνο. Οι περισσότερες κρέμες με βάση τα λικέρ περιέχουν περίπου 80-100 θερμίδες ανά 25ml!

4. Επιλέξτε κοκτέιλ με προσοχή. Ως κατευθυντήρια γραμμή, αποφύγετε οτιδήποτε φτιάχνεται με κρέμα, γάλα καρύδας ή σιρόπι..

5. Ακολουθήστε τα βήματα διασήμων και απολαύσετε ένα ποτήρι αφρώδες. Σε γενικές γραμμές πίνετε λιγότερο και σερβίρεται σε μικρά ποτήρια ενώ οι φυσαλίδες και ο αφρός γεμίζουν με μικρότερη ποσότητα αλκοόλ το ποτήρι σας μέχρι… το χείλος!

6. Σερβίρετε πάντα το ποτήρι σας με ποτό πριν προσθέσετε πάγο για να ξέρετε πόση ποσότητα αλκοόλ περιέχει.

7. Οι λάτρεις της μπύρας θα πρέπει να γνωρίζουν πως όσο περισσότερο αλκοόλ περιέχουν τόσο περισσότερο είναι «φορτωμένες» με θερμίδες. λάγκερ και μηλίτη, δεδομένου ότι είστε φορτωμένα με θερμίδες. Παρομοίως και… χειρότερα εκείνες με φρουτώδη γεύση όπως ο μηλίτης.

8. Προσέξτε ιδιαίτερα τα τεράστια ποτήρια κρασιού. Ορισμένα είναι τόσο μεγάλα που ένα ποτήρι κρασί μπορεί πράγματι να είναι κοντά στο μισό μπουκάλι.
Από: Mελίνα Κατσαμά

πηγη:www.myself.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: